Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
Γωνιές τραγουδιών

Η Γλυκερία και ο Χρήστος Νικολόπουλος ανταμώνουν ξανά στα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού και ξεκινούν από μεθαύριο (Παρασκευή) τις μουσικές παραστάσεις τους στη σκηνή της «Μέδουσας» (Μακρή 2, Μακρυγιάννη, τηλ. 9218.271). Το πρόγραμμα, που θα παρουσιάζουν για τη χειμερινή περίοδο καλύπτει όλες τις δεκαετίες της προσωπικής τους διαδρομής, αλλά και δυνατές στιγμές των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, ενώ θα προσφέρουν και ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. Το ερμηνευτικό μέρος του προγράμματος θα μοιραστούν μαζί τους οι τραγουδιστές Πέτρος Ιμβριος, Ηλίας Μακρής, Μαρία Σπυροπούλου και Βίκυ Κύρου.

  • Με μία τελευταία, έκτακτη παράσταση, τη Δευτέρα (26/11) ολοκληρώνεται ο κύκλος εμφανίσεων της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παναγιώτη Καλατζόπουλου και της Ελλης Πασπαλά στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός, 34.14.350). Τέσσερις ακόμη βραδιές, λοιπόν (Παρασκευή - Δευτέρα) ατμοσφαιρικές και μελωδικές, συντροφιά με τους τρεις αξιόλογους καλλιτέχνες και την πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα.
  • Την Κυριακή ολοκληρώνονται και οι μουσικές παραστάσεις της Σαβίνας Γιαννάτου στη «Σφεντόνα» (Αλεξάνδρας 22) μ' ένα πρόγραμμα «εφ' όλης της ύλης». Στο πρώτο μέρος παρουσιάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Πλάτωνος, Κυπουργού, ενώ στο δεύτερο μαζί με τους «Πριμαβέρα εν Σαλόνικο» και την Τυνήσια Λάμια Μπεντιούι ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από ολόκληρο τον κόσμο. Παρασκευή - Σάββατο (10.30μμ), Κυριακή: 8.30μμ.
  • Δυο ακόμη βραδιές με τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων θα φιλοξενηθούν στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, τηλ. 3255.359), στις 26 και 27 Νοέμβρη (10μμ). Θα παρουσιάσει γνωστά και ανέκδοτα τραγούδια του, ενώ στη διάρκεια των συναυλιών δύο βοσκοί από τον Ψηλορείτη θα τυροκομούν, παρουσιάζοντας ένα κομμάτι του πρωτογενούς πολιτισμού της ορεινής Κρήτης. Στο τραγούδι η Λιζέτα Καλημέρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ