Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για την εκρηκτική κατάσταση στα νηπιαγωγεία

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας καλούν, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νηπιαγωγεία. Ζητούν να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε όλα τα προνήπια - νήπια να ενταχθούν ομαλά στα δημόσια νηπιαγωγεία και σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας στην κινητοποίηση, τονίζει πως η δίχρονη Προσχολική Αγωγή αποτελεί ώριμο και αναγκαίο μέτρο, που όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, και καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης που προχώρησε στη θεσμοθέτησή της χωρίς να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και το υπουργείο Παιδείας, αφού δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο, δεν εξασφάλισε την ελάχιστη επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι επιπρόσθετες ανάγκες από την εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Ευθύνη έχουν και οι δημοτικές αρχές της Αττικής αλλά και η Περιφέρεια, οι οποίες στήριξαν την εφαρμογή αυτού του νόμου με μηδενική δαπάνη για την υλοποίησή του, μετακυλίοντας την ευθύνη στους δήμους. Ο στόχος όλων κοινός. Να στραφούν στην ιδιωτική Εκπαίδευση», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Ν. Πλουμπίδης» καλούν άμεσα το υπουργείο Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια - νήπια να ενταχθούν ομαλά στα δημόσια νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές. Να μη μείνει κανένα παιδί απέξω. Να μην αναγκαστεί καμία λαϊκή οικογένεια να καταφύγει σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία βάζοντας πάλι βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη. Διεκδικούν εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να λυθούν τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών, της λειτουργίας και του προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών νηπιαγωγών, 15 παιδιά ανά τμήμα και δεύτερος νηπιαγωγός σε τμήματα με 22 έως 25 παιδιά.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές επιστρατεύουν μια σειρά απαράδεκτα από παιδαγωγικής άποψης μέτρα για να "κουκουλώσουν" την ανυπαρξία κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και νέων υποδομών».

«Σ' αυτήν την τραγική κατάσταση ενισχύεται από τη μια η ιδιωτική Εκπαίδευση και από την άλλη η αντιδραστική - αναχρονιστική άποψη (όπως της ΚΕΔΕ και του Πατούλη) για κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και το πέρασμα των νηπιαγωγείων στην Τοπική Διοίκηση», σημειώνει η ΟΓΕ, που τονίζει ότι «η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα και να θεωρείται κόστος από το κράτος. Η Προσχολική Αγωγή είναι ανάγκη κάθε παιδιού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες προνήπια εκτός δίχρονης Προσχολικής Αγωγής (2020-07-23 00:00:00.0)
Κατάπτυστη προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και διαστρέβλωσης του ΚΚΕ (2019-06-21 00:00:00.0)
«Δεν παίζουμε με τις ανάγκες των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή» (2019-06-19 00:00:00.0)
Περικόπτονται οι δαπάνες για κτιριακές ανάγκες των νηπιαγωγείων! (2018-11-23 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή (2018-05-04 00:00:00.0)
Ζητά την καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς αποκλεισμούς (2018-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ