Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στον αέρα» παιδιά και γονείς

Τις τελευταίες μέρες, με την ολοκλήρωση των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία, σε αρκετούς από τους 114 δήμους που μπήκαν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019 - 2020, εμφανίζεται οξυμένο πρόβλημα στέγασης των παιδιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι χιλιάδες οικογένειες να μη γνωρίζουν σε ποιο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους, με ποιες υποδομές και κάτω από ποιες συνθήκες.

Οπως περιγράφουν οι γονείς, ανάμεσα στις «λύσεις» που προκρίνονται είναι η τοποθέτηση κοντέινερ στις αυλές σχολείων για τη στέγαση των νηπίων, περιορίζοντας δραματικά τον προαύλιο χώρο, η αντιπαιδαγωγική δημιουργία τμημάτων 25 νηπίων, η εγγραφή νηπίων σε Νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, όταν τα κοντινά Νηπιαγωγεία δεν έχουν θέσεις, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι γονείς να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, ειδικά σε δήμους με μεγάλη έκταση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ελευσίνας, όπου, σύμφωνα με γονείς, 50 νήπια μένουν εκτός τριών Νηπιαγωγείων στην περισσότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης και εξακολουθούν να βρίσκονται «στον αέρα». Στο δήμο Νίκαιας - Ρέντη, 251 παιδιά συνολικά θα φοιτήσουν σε άλλα Νηπιαγωγεία από αυτά που ανήκουν και γράφτηκαν, ενώ στο δήμο Θέρμης οι γονείς είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους σε διπλανά χωριά.

Στον Πειραιά βγήκαν υπεράριθμα 800 παιδιά και δρομολογείται η μετακίνησή τους, όπου και εάν βρεθούν αίθουσες! Στη Β' Αθήνας αναζητείται στέγη για 55 παραρτήματα Νηπιαγωγείων, για να στεγαστούν πάνω από 1.200 παιδιά! Μάλιστα, επιχειρώντας να κάνει συνένοχους και συμμέτοχους τους γονείς στο πρόβλημα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β' Αθήνας καλεί τις νηπιαγωγούς να στείλουν «ονόματα και τηλέφωνα τριών γονέων... που εσείς θεωρείτε ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα θέματα που προκύπτουν ως προς την εύρεση αιθουσών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ