Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Ανούσια παρουσίαση

Τις λεπτομέρειες για το αίτημα της συνδιοργάνωσης με την Τουρκία της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στην ΟΥΕΦΑ, παρουσίασε χτες ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. Παρουσίαση σε μια επεισοδιακή συνέντευξη, αφού πριν την έναρξη υπήρχαν αστυνομικοί (για το φόβο αντιδράσεων) στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Β. Γκαγκάτση, ο οποίος τους ζήτησε σε έντονο ύφος να αποχωρήσουν. Στην αρχική τοποθέτησή του για τη συνδιοργάνωση ο Β. Γκαγκάτσης μίλησε για «κίνηση-τομή», η οποία «θα βοηθήσει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ η ανάληψη μιας τέτοιας διοργάνωσης και σε πολιτικό επίπεδο θα ισχυροποιήσει την άποψη ότι το ποδόσφαιρο φέρνει κοντά λαούς και κοινωνίες με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες. Επισήμανε ότι «είναι απόφαση σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Η υποψηφιότητα δεν έγινε απλώς για να γίνει αλλά θα διεκδικήσουμε τη διοργάνωση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το ματς των Εθνικών Ελπίδων και τα όσα γράφτηκαν εξέφρασε παράπονα ότι υποβαθμίστηκε η επιτυχία με αφορμή το υποτιθέμενο, όπως είπε, επεισόδιο με τον Ταβλαρίδη και τους Τούρκους ποδοσφαιριστές, ενώ τόνισε ότι η κοινή προσπάθεια, κατά την άποψή του, έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, αναφέροντας ότι στη Σουηδία είχε γίνει το 1992 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε μειώνεται η πιθανότητα να το ξαναπάρουν σκανδιναβικές χώρες.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρωσίας οι χώρες που θα διεκδικήσουν από την ΟΥΕΦΑ την ανάθεση της διοργάνωσης θα είναι Ελλάδα-Τουρκία, Βοσνία-Κροατία, Σουηδία-Δανία-Νορβηγία-Φινλανδία, Αυστρία-Ελβετία και Ουγγαρία. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα αποφασίσει στο τέλος του 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ