Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Σε ρυθμό ΝΑΤΟ, εφησυχασμού και δεσμεύσεων στο κεφάλαιο

Την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αν κλιμακωθεί η προκλητικότητά της εξέφρασε χτες το βράδυ, μιλώντας στο «Star», ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα θέσει το θέμα σήμερα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Στο εσωτερικό ζήτησε να χαραχτεί «εθνική γραμμή» για τις «σοβαρές εξελίξεις» και να υπάρξει ένας «ξεκάθαρος οδικός χάρτης», αξιοποιώντας τις «συμμαχίες» και παραπέμποντας σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση στη στήριξη του ευρωατλαντικού πλαισίου, εκεί ακριβώς δηλαδή που καλλιεργείται και εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα.

Ταυτόχρονα, στην ίδια γραμμή εφησυχασμού με την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «υπερβολική δραματοποίηση» και χαρακτήρισε «υπερβολή» την πρόσφατη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη, ζήτησε «ισχυρή εντολή» και είπε καταρχάς ότι εφόσον εκλεγεί, θα κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή το καλοκαίρι φέρνοντας «επείγοντα νομοσχέδια».

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του στο μεγάλο κεφάλαιο για μείωση της φορολογίας, για «κίνητρα» - έξτρα προνόμια και στήριξη της ρευστότητάς τους, αλλά και επιβράβευση της τακτικής εργοδοτών να δίνουν στους εργαζόμενους αντί για μισθό κουπόνια σίτισης ή δωρεάν μεταφοράς, λέγοντας ότι αυτό είναι «μοίρασμα πλούτου».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ουσιαστικά δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εφαρμόζει τον νόμο «Βρούτση - Αχτσιόγλου», με την κυβέρνηση να διαμορφώνει το ύψος του, λέγοντας ότι είναι υπέρ της «αύξησής» του σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ, και εκτιμώντας ότι έτσι σε δύο χρόνια θα φτάσει στα 750 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι δεν θα μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ, παρά μόνο στην εστίαση, και ότι θα «εξετάσει τη δυνατότητα» να στηρίξει τους αγρότες μεταφέροντας περισσότερες πρώτες ύλες στον χαμηλό συντελεστή.

Σε ανάλογο πνεύμα, περιορισμού των προσδοκιών για τους συνταξιούχους, είπε ότι δεν θα υπάρχει καμία περαιτέρω μείωση συντάξεων και ότι στόχος του είναι η «έκτακτη στήριξη», με τα ψίχουλα που μοίρασε πριν από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρηθεί και του χρόνου.

Την ίδια ώρα, έκανε σαφές ότι αναζητεί νέες περικοπές των δημοσίων δαπανών και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για «αξιολόγηση δαπανών», «στοχευμένες προσλήψεις» και παραπέμποντας στο σχήμα των ΣΔΙΤ για να μειωθεί το «λειτουργικό κόστος».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο πρώην ανώτατος δικαστικός και πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμένος, ενώ στην τελευταία θέση θα μπει ο ηθοποιός Κ. Μαρκουλάκης, ως «σύμβολο ευρείας διεύρυνσης της ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτρα πολεμικής προπαρασκευής, «δελτίο θυέλλης» για τους λαούς (2022-03-11 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται η τουρκική προκλητικότητα ...και οι διαβουλεύσεις (2020-07-22 00:00:00.0)
Προκαλούν με τη λογική του πτωχοκομείου (2010-05-15 00:00:00.0)
Κάνει το άσπρο μαύρο για τις ανατροπές (2010-04-28 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί και συμπληρώνει το έργο της ΝΔ (2009-09-15 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό στίγμα πίσω από φιλολαϊκά προσωπεία (2004-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ