Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κάλπικα διλήμματα και διαφήμιση της «φιλοεπενδυτικής» πολιτικής του

Τη φιλοεπενδυτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διαφήμισε χτες σε συνέντευξή του στον τ/σ «OPEN» ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας μάλιστα τη ΝΔ ότι «δεν έφερε επενδύσεις». Προπαγανδίζοντας ουσιαστικά τα δωράκια στο κεφάλαιο, τα οποία έχουν τη μερίδα του λέοντος στο 1,5 δισ. των λεγόμενων «θετικών μέτρων», που υποστήριξε ότι «αφορούν όλη την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά, ανταγωνιζόμενος με τη ΝΔ σε δεσμεύσεις απέναντι στα μονοπώλια: «Εμείς, που μας λένε ότι είμαστε εχθροί των επενδύσεων, έχουμε κάνει δεκάδες, εκατοντάδες επενδύσεις. Η ανάπτυξη στο 2 και 2,5% δεν ήρθε με κάποιο μαγικό τρόπο. Αλλά ήρθε με επενδύσεις, οι οποίες ήρθαν για πρώτη φορά. Το 2018 η Ελλάδα έχει ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων δεκαετίας».

Τα παραπάνω συνόδευσε με αναφορές στο «σχέδιο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «καταφέραμε αυτό που το '15 φαινόταν απίθανο, να βγούμε από τα μνημόνια», εννοώντας τη «μέχρι κεραίας» εφαρμογή τους. Και πρόσθεσε, καλώντας τους εργαζόμενους να υπομένουν τις θυσίες για ξεροκόμματα, ότι «τώρα είναι η ώρα στοχευμένα να βοηθήσουμε, να ελαφρύνουμε και αυτούς που έβαλαν μεγαλύτερη δύναμη για να πάει το κάρο μπροστά». Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φουντώσει τα κάλπικα διλήμματα, επικαλέστηκε τις προθέσεις της ΝΔ για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, όταν αυτή η μείωση περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - μόλις προχτές το παρουσίασε στον ΣΕΒ - ενώ πριν από λίγο καιρό μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

Σε άλλο σημείο, στη λογική του εκβιασμού απέναντι στα λαϊκά στρώματα, επικαλέστηκε τις «δεσμεύσεις που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» και το ότι «παρακολουθούν όλοι από κοντά την απόδοση της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας ότι για να μην πάρει «κίτρινη κάρτα» η Ελλάδα, θα πρέπει να καταφέρνει τους στόχους της, δηλαδή το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Παρά την παραδοχή αυτή του ασφυκτικού πλαισίου, που κάνει θρύψαλα το «αφήγημα» της «μεταμνημονιακής εποχής», ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να επιβραβεύσει το δικό του αντιλαϊκό έργο, γιατί αλλιώς «θα υπάρξουν φωνές την επόμενη μέρα για να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ». Και έκανε λόγο για «κινδύνους της επόμενης μέρας», για «επιστροφή στο 2010 και το 2014» αν εκλεγεί η ΝΔ, καλώντας το λαό να ξεχάσει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πατήσει στις «ράγες» των αντιδραστικών δεσμεύσεων που η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη θέσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ