Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ»
Για Συνδικάτο μαζικό και ταξικό

Αρχίζουν σήμερα οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος

«Να κάνουμε μαζί, ακόμα πιο γερό και μαζικό το Συνδικάτο», με το σύνθημα αυτό καθημερινά συνδικαλιστές του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας σαρώνουν τα μικρά και μεγάλα εργοστάσια του κλάδου, δίνοντας τη μάχη της μαζικοποίησης και δυναμώματος του Συνδικάτου καθώς σήμερα αρχίζουν οι αρχαιρεσίες και ολοκληρώνονται στις 27 Νοέμβρη με ανάδειξη και της νέας διοίκησης.

Οι συνδικαλιστές της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας» (ΤΑΕ) με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς μιλάνε στους εργαζόμενους για την ανάγκη ενός μαζικού Συνδικάτου που θα συντονίσει τον αγώνα τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Ενός Συνδικάτου, που απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της εργατικής τάξης, θα παλέψει σε ταξική κατεύθυνση (μαζί με το ΠΑΜΕ), ενάντια στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία - πρόνοια, τις συλλογικές συμβάσεις και την παιδεία.

Η ανταπόκριση των ίδιων των εργαζομένων στις περιοδείες των συνδικαλιστών είναι θετική και όχι τυχαία, καθώς το Συνδικάτο ήταν αυτό που όλο το προηγούμενο διάστημα και σε καθημερινή βάση βρέθηκε στο πλευρό τους. Τους υπερασπίστηκε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, βοήθησε στο συντονισμό των αγώνων τους και έστησε επιτροπές αγώνα σε πολλούς χώρους δουλιάς.

Ετσι με τη διακήρυξη της ΤΑΕ στο χέρι, οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μαζικοποιήσουν το Συνδικάτο. Να το κάνουν όπλο στα χέρια τους ώστε να μπει φραγμός στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Να το ενισχύσουν ώστε στις σημερινές συνθήκες να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να παρέμβει και να παλέψει ενάντια στον αντιλαϊκό κυβερνητικό προϋπολογισμό, την εισοδηματική πολιτική, τη μαύρη εργασία, την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του Συνδικάτου έγινε χτες σύσκεψη των υποψήφιων στο ψηφοδέλτιο της ΤΑΕ, οι οποίοι διαπίστωσαν τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τους χώρους εργασίας και επισήμαναν ότι θα εντείνουν τον αγώνα για να προκύψει ένα μαζικό Συνδικάτο που θα αντιπαρατεθεί στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ