Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατήγγειλαν την παρέμβαση Λαλιώτη στο ΣτΕ

Την παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε να συζητηθεί η προσφυγή πολιτών για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους πρόποδες της Πάρνηθας στην Ολομέλεια και όχι στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι πολίτες που κατέθεσαν την προσφυγή.

Ο Π. Τότσικας τόνισε ότι η ενέργεια του υπουργού συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ενώ ανέφερε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το έργο σε μια ευαίσθητη περιοχή του Λεκανοπεδίου. Ο Αντ. Ραλλάτος αναφέρθηκε στην ένταση της κερδοσκοπίας με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επισήμανε ότι αυτό είναι μέρος της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης. Από την πλευρά της, η Στ. Αλφιέρη, σημείωσε ότι το κράτος ενώ έχει υποχρέωση να προστατεύει το περιβάλλον, προκαλεί οικολογική καταστροφή.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και μίλησε ο Λεων. Αυδής, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». «Στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων - είπε - υπάρχουν δύο παράλληλα φαινόμενα. Πρώτον, η εκμετάλλευση των φτωχότερων στρωμάτων παίρνει νέες μορφές και προχωρεί στην αφαίρεση του ζωτικού χώρου, της απόλαυσης του περιβάλλοντος για χάρη κάποιων κερδοσκοπικών υπολογισμών. Το δεύτερο παράλληλο φαινόμενο, είναι η ένταση του αυταρχισμού, όπως εκδηλώθηκε τόσο με τη σύλληψη ατόμων κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και με την παράβαση των κανόνων λειτουργίας του κράτους από τη διοίκηση». Και ο Λεων. Αυδής κατέληξε σχολιάζοντας την παρέμβαση προς το ΣτΕ: «Είχα την ευκαιρία πρόσφατα να κουβεντιάσω με κάποιους που αντιλαμβάνονται αλλιώς τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Μου είπαν ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις (σ.σ. των κατοίκων) εμποδίζουν το αναπτυξιακό έργο της κυβέρνησης. Οτι το Ε' τμήμα του ΣτΕ είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας. Σκέφτομαι μήπως όταν μίλαγαν για κυβέρνηση ήθελαν να πουν "εθνική κυβέρνηση", όπως λέγαμε στην επταετία; Με άλλα λόγια, φοβάμαι ότι με κάποιο έμμεσο τρόπο φτάνουμε σε φαινόμενα αυταρχισμού και ουσιαστικής κατάλυσης της δημοκρατίας, εξαιτίας της αχαλίνωτης κερδοσκοπίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ