Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ο ΟΕΚ υπογράφει την υποθήκη του...

Το ΔΣ του Οργανισμού συμφώνησε με την ίδρυση θυγατρικής Ανώνυμης Εταιρίας, που προωθεί η κυβέρνηση. Καταψήφισε μόνο ο Αντ. Αντύπας

Να συμφωνήσει με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που θα αναλάβει - σε «συνεργασία» με ιδιώτες να κατασκευάσει το Ολυμπιακό Χωριό, αποφάσισε προχτές το ΔΣ του Οργανισμού.

Η μοναδική διαφωνία που εκφράστηκε ήταν για τη σύνθεση του ΔΣ της νέας εταιρίας, την πλειοψηφία της οποίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα έχει η κυβέρνηση και όχι ο ΟΕΚ. Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ ζήτησαν, η πλειοψηφία να περάσει στα χέρια του ΟΕΚ, με τη συμμετοχή τεσσάρων μελών στο επταμελές συμβούλιο. Ομως, παραμένει ο μέγας κίνδυνος, ο ΟΕΚ να είναι αναγκασμένος να καταβάλει ένα υπέρογκο ποσό για ένα έργο που θα εκτελεί μια θυγατρική, την οποία - σύμφωνα με το νομοσχέδιο - δε θα ελέγχει. Οπως αναφέρεται στο άρθρο 1, παράγραφος 6 του νομοσχεδίου, το ΔΣ του ΟΕΚ ενεργεί ως γενική συνέλευση της θυγατρικής εταιρίας, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στον ίδιο νόμο ή στο καταστατικό της θυγατρικής.

Το νομοσχέδιο καταψήφισε μόνο ο Αντώνης Αντύπας, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΟΕΚ, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή με γραπτή του δήλωση είχε καταγγείλει ότι «στην εταιρία αυτή εκχωρούνται τα πάντα. Στην ουσία θα μπουν οι ιδιώτες όχι από το "παράθυρο" αλλά από την... πόρτα. Γίνεται καθαρό πως η ανάθεση της κατασκευής του έργου στον ΟΕΚ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων - δικαιούχων του Οργανισμού. Εξυπηρετεί αποκλειστικά την κυβέρνηση, την εταιρία "Αθήνα 2004" και τις επιχειρήσεις που θα εμπλακούν στην κατασκευή του έργου». Ακόμα, ο Αντ. Αντύπας είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που «υποθηκεύουν την ύπαρξη του ΟΕΚ ως φορέα εργατικής κατοικίας. Είναι ορατός ο κίνδυνος, κατέληγε στη δήλωσή του το μέλος του ΔΣ του ΟΕΚ, να λεηλατηθούν τα έσοδα του ΟΕΚ για να φτιαχτούν έργα βιτρίνας».

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού δίνεται η δυνατότητα στη νέα εταιρία να παραχωρήσει το έργο σε ιδιώτες, ενώ ο ΟΕΚ μένει εκτεθειμένος, αφού αν και θα δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό για το έργο, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι ο κύριος του έργου μετά τους αγώνες.

  • Υπογράφτηκε χτες η σύμβαση μεταξύ του «Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) ΑΕ» και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) «Αθήνα 2004» για την εκτέλεση των Ολυμπιακών Εργων του Ιπποδρόμου και του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο και του Ολυμπιακού Κέντρου πολλαπλών αθλητικών χρήσεων Φαλήρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του ΟΔΙΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κ. Καλλίρης και από την ΟΕΟΑ ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Μπακούρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ