Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
«Υποδοχή» του μάνατζερ με συγκέντρωση

Αποσύρθηκαν οι μαγνητικές κάρτες

Η χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» ήταν προγραμματισμένη αλλά συνέπεσε με την έλευση του μάνατζερ...
Η χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» ήταν προγραμματισμένη αλλά συνέπεσε με την έλευση του μάνατζερ...
Αγωνιστική υποδοχή, την πρώτη μέρα ανάληψης της θέσης του στο νοσοκομείο, είχε ο νέος διοικητής - μάνατζερ του «Ευαγγελισμού» Π. Αλεξόπουλος. Φτάνοντας χθες το πρωί στο νοσοκομείο, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, βρέθηκε ενώπιον της προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο προαύλιο, διεκδικώντας την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας.

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης της 14.11.2001 οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα «Επείγοντα» προκειμένου να ενημερωθούν για τη συνάντηση που είχε το σωματείο τους με τον πρόεδρο του Α' ΠεΣΥ Αττικής Λ. Λιαρόπουλο την περασμένη βδομάδα, αλλά και για να απαιτήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Π. Αλεξόπουλος πάντως, προσπέρασε τη συγκέντρωση και κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση, ο Η. Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου, ενημέρωσε τους εργαζομένους για την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να αποσύρει τις μαγνητικές κάρτες αναγνώρισης του προσωπικού, που είχαν δυνατότητες να διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, και να τις αντικαταστήσει, όπως είχαν προτείνει οι εργαζόμενοι, από απλές κάρτες. «Η αποφασιστική ενωτική στάση των εργαζομένων, έφερε αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Η. Σιώρας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην άκαρπη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠεΣΥ επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να αγωνιστούν για να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου και κυρίως της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού. Τόνισε, ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας έχει καθυστερήσει και ζήτησε την τάχιστη υλοποίησή του.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις υπερεξουσίες των προέδρων των ΠεΣΥ και των μάνατζερ των νοσοκομείων και δήλωσαν ότι θα τους βρει αντίθετους οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, αλλά και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων τους.

«Ο μάνατζερ ήρθε και οι εξουσίες που έχει είναι σαν χαλύβδινος θώρακας για να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα. Διοικητές υπάρχουν στα στρατόπεδα και όχι στα νοσοκομεία. Ο μάνατζερ έχει υπερεξουσίες σε κάθε επίπεδο, στις προμήθειες, τη διοίκηση του προσωπικού, τις κρίσεις. Ενα άτομο αποτελεί πειθαρχικό όργανο (!). Πρόκειται για ενός ανδρός αρχή και φυσικά με τον ανάλογο μισθό. Αυτά προβλέπουν τα συμβόλαια αποδοτικότητας», τόνισε ο Η. Σιώρας και υπογράμμισε: «Ο μάνατζερ μπορεί να συνάψει συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρίες για τη χρήση των ανακαινισμένων κλινών. Πού θα πηγαίνει ο κόσμος;».

Φωνή αντίστασης ύψωσαν οι εργαζόμενοι και ενάντια στη λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. «Λέμε ΝΑΙ στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων και ιδιαίτερα σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας (αξονικός, υπέρηχοι κλπ), σε σπάνιες ειδικότητες ή σε ειδικότητες με μεγάλη λίστα αναμονής, με την ανάλογη ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού, με αξιοπρεπή αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης και φυσικά πάνω απ' όλα δωρεάν για τον πολίτη», υπογράμμισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ