Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Απήγαγαν 6 δημάρχους οι ακροδεξιοί

ΜΠΟΓΟΤΑ.-

Η ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση Ηνωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας (γνωστή με το ακρωνύμιο AUC) ανακοίνωσε χθες πως απήγαγε 6 δημάρχους από την περιοχή Αντιόκια, οι οποίοι προσπαθούσαν να προωθήσουν μια ειρηνευτική συμφωνία με την οργάνωση Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του στρατού στην Μπογοτά. Πολλοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του γενικού εισαγγελέα Λουίς Οσόριο, καταδίκασαν τις απαγωγές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δημάρχων.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αντιόκια Γκιγιέρμο Γκαβίρια, οι AUC προειδοποιούν ότι «δε θα αποδεχτούμε περιφερειακούς διαλόγους με τους ντόπιους ληστές του ELN».

Οι δήμαρχοι των κοινοτήτων της Γουατάπε, της Μαρινίλια, του Σαν Λουίς, της Κάρμεν ντε Βιμποράλ, του Ελ Πενιόλ και της Γρανάδα, που απήχθησαν χθες, περιλαμβάνονται στους 23 τοπικούς εκλεγμένους που ανακοίνωσαν στις 27 Οκτωβρίου τη σύναψη ξεχωριστής ειρήνης με τους αντάρτες του ELN. Οι έξι πολιτικοί ζητούσαν από την κυβέρνηση να αποσύρει την αστυνομία και το στρατό από τις πόλεις τους για να μειωθεί η πιθανότητα των απωλειών μεταξύ των αμάχων στις περιοχές τους. Ωστόσο η κυβέρνηση, τους είχε εμμέσως πλην σαφώς κατηγορήσει για «ενδοτισμό» προς τους αριστερούς αντάρτες, και ανάλογη επιχειρηματολογία χρησιμοποίησαν και οι AUC: «Οι πράξεις τους», ανέφερε ανακοίνωση της οργάνωσης, «αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ