Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Να κλείσει η «σχολή των δολοφόνων»

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-

Χιλιάδες Αμερικανοί και ξένοι - αψηφώντας το πολεμολάγνο κλίμα των ημερών - συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες στο Κολόμπους της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, απαιτώντας το κλείσιμο της «Σχολής της Αμερικής» (School of Americas, SOA), στην επέτειο (16 Νοεμβρίου 1989) εκτέλεσης 6 Ιησουιτών ιερέων στο Ελ Σαλβαδόρ από εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ δολοφόνους.

Η αστυνομία δε δίστασε να δείξει στους διαδηλωτές τις αντιρρήσεις της, συλλαμβάνοντας 40 ανθρώπους σε μια στενά αυτοπεριφρουρημένη διαδήλωση των τριών ημερών και στέλνοντας 8 σε ομοσπονδιακά δικαστήρια για «εισβολή σε στρατιωτική βάση»...

Ενας εκ των κύριων οργανωτών της διαδήλωσης, που γίνεται κάθε χρόνο, ο αιδεσιμότατος Ρόι Μπουρζουά, δήλωσε ότι «υψώνουμε τις φωνές μας για να μιλήσουμε για τους χιλιάδες στη Λατινική Αμερική που έχουν δολοφονηθεί και βασανιστεί» από πραξικοπηματίες και στρατιωτικούς που έχουν εκπαιδευτεί στη Σχολή της Αμερικής. Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε εδώ ώσπου να κλείσει η σχολή». Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε διαδηλώσεις με πανό που έγραφαν «ιμπεριαλιστές δολοφόνοι» και «οι τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ