Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατηγορούνται για «κόκκινη» πολυκατοικία

Υπόλογοι στη Δικαιοσύνη για κακουργηματική απάτη είναι ο εργολάβος και ο πολιτικός μηχανικός πολυκατοικίας στη Λεωφόρο Τατοΐου 107, στη Μεταμόρφωση Αττικής, που χαρακτηρίστηκε «κόκκινη», λόγω του σεισμού και ήδη έχει κατεδαφιστεί. Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον πταισματοδίκη Ν. Ιωνίας, ύστερα από μηνύσεις που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 18 ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας εναντίον του εργολάβου - κατασκευαστή Παν. Χαραλαμπόπουλου και του πολιτικού μηχανικού Αντ. Δεληολάνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαριάννα Ψαρουδάκη έκρινε ότι για 15 περιπτώσεις ιδιοκτησιών στην εν λόγω πολυκατοικία τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, γιατί πέρασαν 15 χρόνια από την υπογραφή των πωλητήριων συμβολαίων. Ομως, για τις άλλες τρεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι αγορές των ακινήτων έγιναν την περίοδο 1985 - 1994, «στοιχειοθετείται για τον μεν πρώτο εγκαλούμενο το έγκλημα της απάτης κατά συρροή», ενώ για τον δεύτερο «το αδίκημα της απλής συνέργειας στην πράξη της απάτης».

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα χρήματα εισέπραξε ο εργολάβος Παν. Χαραλαμπόπουλος, διαβεβαιώνοντας τους αγοραστές «εν γνώσει του ψευδώς ότι η πολυκατοικία είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και τις μελέτες του δεύτερου εγκαλούμενου πολιτικού μηχανικού Αντ. Δεληολάνη, που διαβεβαίωνε σε αυτά την πλήρη συμμόρφωσή του προς τους κανονισμούς οικοδομικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ