Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Γ. Μαρκόπουλος γιορτάζει τα 80 του χρόνια στο Ηρώδειο

Τα 80 του χρόνια γιορτάζει ο Γιάννης Μαρκόπουλος με μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο, αύριο, Παρασκευή 28 Ιούνη. Μαζί του θα βρίσκονται, επί σκηνής, οι Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Γιάννης Χαρούλης, αγαπημένοι νέοι καλλιτέχνες, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον συνθέτη ως οι ιδανικοί ερμηνευτές για να μοιραστούν μαζί του τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Ενα έργο 60 σχεδόν χρόνων, που απλώνεται από τα τραγούδια έως τις συνθέσεις για συμφωνική ορχήστρα και από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική έως την όπερα και τα ορατόρια. Ο Μαρκόπουλος, με την επιστροφή του στις ρίζες της λαϊκής μας παράδοσης, μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ερμηνεύουμε γόνιμα τις κληρονομημένες αξίες. Για το σκοπό αυτό, στις συχνά πολυμελείς ορχήστρες του συνυπάρχουν τα συμφωνικά με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Ο Γ. Μαρκόπουλος, γι' αυτήν την εορταστική βραδιά, επιλέγει τα σπουδαία τραγούδια του από την «Ιθαγένεια», τη «Θητεία», το «Χρονικό» και διάσημα ορχηστρικά που του χάρισαν την ευρύτερη αποδοχή και συνεχίζουν να συγκινούν και να κινητοποιούν το συλλογικό αίσθημα από γενιά σε γενιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ