Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Χιλιάδες νήπια σε υπερμεγέθη τμήματα των 25 παιδιών!

Νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάσταση των υποδομών της Προσχολικής Αγωγής, που το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει ότι τάχα την κάνει τμηματικά υποχρεωτική για δυο έτη, χωρίς ωστόσο να δώσει ούτε ένα ευρώ για υποδομές και προσωπικό. Ετσι, μετά τις πάμπολλες περιπτώσεις δήμων που τα νήπια θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλα νηπιαγωγεία από αυτά που βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους, προκύπτουν και άλλες περιπτώσεις όπου φτιάχνονται υπερμεγέθη τμήματα νηπίων και προνηπίων με έως και 25 παιδιά για έναν νηπιαγωγό!

Κάπως έτσι πάει να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στα νηπιαγωγεία η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου σε απόφαση που έστειλε στα νηπιαγωγεία, σημειώνει ότι μια σειρά από αυτά θα λειτουργήσουν «με τμήματα στα οποία ο αριθμός θα υπερβαίνει το ανώτατο όριο των είκοσι δύο (22) μαθητών/-τριών και δεν θα ξεπερνά τους είκοσι πέντε (25), καθότι: α) Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία μετακίνησης λόγω του ότι δεν διαπιστώθηκε σχετική διαθεσιμότητα σε όμορα νηπιαγωγεία, και β) τα περιγραφόμενα νηπιαγωγεία δεν διαθέτουν την κτιριακή υποδομή (αίθουσες) για να λειτουργήσουν και άλλα τμήματα».

Με βάση τα παραπάνω, στους δήμους του Πειραιά φτιάχνονται 77 τέτοια υπερμεγέθη τμήματα σε 46 συνολικά νηπιαγωγεία (περίπου στο ένα τρίτο των νηπιαγωγείων αυτών των περιοχών), όπου θα στοιβαχτούν σχεδόν 1.900 νήπια και προνήπια! Αναλυτικά, στον δήμο του Πειραιά θα φτιαχτούν 29 τέτοια τμήματα με 19 νηπιαγωγεία, στην περιοχή του Π. Φαλήρου 2 υπερμεγέθη τμήματα σε ένα νηπιαγωγείο, στον Κορυδαλλό 9 τμήματα σε 6 νηπιαγωγεία, στη Νίκαια και στου Ρέντη 15 τμήματα σε 8 νηπιαγωγεία, στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι 19 τμήματα σε 10 νηπιαγωγεία, ένα τμήμα σε ένα νηπιαγωγείο του Περάματος και ακόμα 2 τμήματα σε ένα νηπιαγωγείο της Σαλαμίνας.

Οπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, είναι πρόκληση να επαίρεται η κυβέρνηση ότι νομοθέτησε την επέκταση της Προσχολικής Αγωγής, όταν στοιβάζει σαν σαρδέλες σε υπερμεγέθη τμήματα παιδάκια τεσσάρων και πέντε χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ