Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Συνεχίζουν ενωμένοι απέναντι στις εντεινόμενες απειλές και πιέσεις από την εργοδοσία

Από τις καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου
Από τις καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου
Με καθημερινές κινητοποιήσεις στην πύλη του εργοστασίου, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, που από από την Τρίτη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για δυο βδομάδες.

Η εργοδοσία, με νέο εξώδικο που έστειλε προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, απειλεί με διεύρυνση του διαστήματος διαθεσιμότητας αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι ενοχλείται από την αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα των εργαζομένων από συνδικαλιστές και εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και από εργαζόμενους άλλων κλάδων, γι' αυτό και ακολουθεί την τακτική της συκοφαντίας, ισχυριζόμενη ότι ο αγώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη βδομάδα... «καθοδηγείται» από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την επιχείρηση.

Η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα τους, με εξώδικα που έστειλε μέσω των θυγατρικών της, «ΕΡΛΙΚΟΝ» και «ΑΕΙΦΟΡΟΣ», και με τα οποία απειλεί τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου ότι θα κινήσει διαδικασίες εναντίον τους διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη από την «παρεμπόδιση λειτουργίας της πύλης του εργοστάσιου».

Απέναντι σ' αυτές τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω από την απαίτησή τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται σταθερά οι ταξικές δυνάμεις, μέρα και νύχτα, σε κάθε βήμα της μάχης που δίνουν απέναντι στην εργοδοτική επίθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλίστριας από τη Λάρισα (2021-03-12 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία (2019-06-25 00:00:00.0)
Αποφασιστική απεργία στην «Ολυμπος» (2012-02-07 00:00:00.0)
Απροκάλυπτο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις (2009-03-27 00:00:00.0)
Τριακόσιοι σε διαθεσιμότητα! (1999-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ