Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στις απολύσεις και τον εμπαιγμό των συμβασιούχων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τις απολύσεις συμβασιούχων και με αιχμή το αίτημα για σταθερή δουλειά, έκανε χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», απαίτησαν οι εργαζόμενοι, κόντρα στο ψηφιδωτό των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που έχει διαμορφωθεί στους δήμους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντ. Ρουπακιώτη, στον οποίο έθεσε τα αιτήματα του Συνδικάτου.

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ, το Συνδικάτο απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία απόλυσης, καθώς ήδη σε μια σειρά δήμων οι συμβασιούχοι παίρνουν το δρόμο της ανεργίας. Διεκδικεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στην 3Κ και στη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Η προκήρυξη της 3Κ ολοκληρώθηκε, αλλά ο εμπαιγμός απέναντι στους συναδέλφους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται», καταγγέλλει το Συνδικάτο, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα ούτε ένας από τους «επιτυχόντες» δεν έχει κληθεί να πιάσει δουλειά.

Ακόμα χειρότερα, όσοι εργαζόμενοι δεν βλέπουν το όνομά τους να συμπεριλαμβάνεται στους τελικούς πίνακες, καθώς και συμβασιούχοι που παραμένουν στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις για παράταση των συμβάσεών τους, βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία. Ηδη το Συνδικάτο καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων από μια σειρά δημοτικών αρχών (23 στη Νέα Ιωνία, 46 στην Καλλιθέα, 31 στη Νέα Σμύρνη), ενώ προειδοποιεί πως «ο κατάλογος όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει».

Μάλιστα, χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου βρέθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων της Νέας Ιωνίας στα δικαστήρια, όπου διεκδικούν την παραμονή τους στη δουλειά.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες θα δρομολογηθούν προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ, ενώ για τους υπό απόλυση συμβασιούχους δήλωσε αναρμόδιος, ως υπηρεσιακός υπουργός, να πάρει οποιοδήποτε μέτρο.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο, το Συνδικάτο υπενθυμίζει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης: Στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, «τα κυβερνητικά στελέχη μάς δήλωναν ότι θέλουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά τους το απαγορεύει το Σύνταγμα». Οταν όμως 140 συνδικαλιστικοί φορείς εργαζομένων στο Δημόσιο ζήτησαν την αναθεώρηση του άρθρου 103, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου και αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν την πρόταση».

«Κανείς δεν περισσεύει», τόνισε ο Βαγγέλης Βασιλάκος, συμβασιούχος και μέλος του Συνδικάτου, αναφερόμενος στους εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις, που περιλαμβάνονται σε προσωρινούς πίνακες, που δουλεύουν με ολιγόμηνες συμβάσεις. Οπως ξεκαθάρισε, όλοι τους είναι απαραίτητοι για τις υπηρεσίες και τις υποδομές των δήμων, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες.

Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που με την πολιτική τους τους καταδικάζουν στη δουλειά με ημερομηνία λήξης κάλεσε τους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σπύρος Κωνσταντάς.«Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε και το επόμενο διάστημα θα μας ξαναβρούν μπροστά τους», τόνισε.

Στο πλευρό των συμβασιούχων η δημοτική αρχή της Πάτρας

Στο μεταξύ, στην Πάτρα, η προγραμματισμένη για χτες εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού του δήμου αναβλήθηκε για τις 17/9/2019.

Στο πλευρό των εργαζομένων και αυτή τη φορά βρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και o αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ από τις 24/12/2015 και έκτοτε δουλεύουν με τρεις παρατάσεις, καθώς και με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι η λύση που θα δώσει τέλος στην ομηρία τους, αλλά και στα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών του δήμου, είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις τους, κάτι που προσκρούει στην απαγόρευση από την κυβέρνηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ