Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Απαιτούν ανάκληση της απόλυσης συνδικαλίστριας στο Ηράκλειο

Την ανάκληση της απόλυσης της εκλεγμένης συνδικαλίστριας Μ. Βασιλακάκη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Ηρακλείου, από την εργοδοσία της επιχείρησης «Physis / Γ. ΒΟΣΚΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» απαιτούν με ψήφισμά τους μια σειρά από σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, «η εργοδοσία, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες και ψέματα, επιχειρεί να απαλλαγεί από την παρουσία της συνδικαλίστριας (...) Θέλει να την τιμωρήσει για την ταξική και συνεπή της δράση, να υπερασπίζεται δηλαδή χωρίς όριο τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία».

Η απόλυση, τονίζουν, εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, η οποία εξαπολύεται με τις «πλάτες» των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΒΓΑ, «Tasty Foods», ΦΑΓΕ, «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» (ΑΜΣΤΕΛ), «Elbisco», «Κανάκη», τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Αχαΐας, Αργολίδας, Λάρισας, Εύβοιας - Βοιωτίας, Τρικάλων, Ημαθίας - Πέλλας, το Συνδικάτο Παρασκευής και Συσκευασίας Αρτοσκευασμάτων Χανίων.

Την ανάκληση της απόλυσης απαιτούν επίσης η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ