Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τραγικός θάνατος μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας

Πήδηξε από το μπαλκόνι όταν βρέθηκε να δουλεύει χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας, με κεντρικό αίτημα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Νίκαιας, με κεντρικό αίτημα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Τραγικό θάνατο βρήκε το περασμένο Σάββατο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας γυναίκα 50 ετών, μετανάστρια που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε μια πράξη απελπισίας, πήδηξε από το μπαλκόνι προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη για... «παράνομο εισόδημα» 30 ευρώ (!).

Η 50χρονη εργαζόμενη τραυματίστηκε σοβαρά και στη συνέχεια διασωληνώθηκε, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε μετά από δύο ώρες.

Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ένοχες για την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ανακοίνωσή της για το τραγικό συμβάν, η ΚΟΒ Νοσοκομείου Νίκαιας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την οριακή κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί το υπάρχον προσωπικό να παρέχει την εξειδικευμένη αποκλειστική φροντίδα που χρειάζονται ορισμένοι ασθενείς, ενώ δουλεύει με οριακές βάρδιες, ελλείψεις σε υλικά, ανεπαρκείς υποδομές, εξευτελιστικούς μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες. Και οι οικογένειες των ασθενών βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς αναγκάζονται να αναζητούν αποκλειστικές νοσοκόμες και να πληρώνουν καθημερινά υπέρογκα ποσά για τη φροντίδα του δικού τους ανθρώπου, που θα έπρεπε να εξασφαλίζει το νοσοκομείο».

Αναδεικνύοντας τον υποκριτικό χαρακτήρα του προεκλογικού καβγά των μνημονιακών κομμάτων για την Υγεία, η ΚΟΒ Νοσοκομείου Νίκαιας υπογραμμίζει: «Παρά τις κορόνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί "βελτίωσης του ΕΣΥ", αποδεικνύεται ότι στάθηκαν πιστοί και "άξιοι" συνεχιστές της πολιτικής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Ως συνέπεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής, σήμερα μετράμε ακόμα έναν εργαζόμενο στον αγώνα για το μεροκάματο να χάνει τη ζωή του».

Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και η πάλη για αξιοπρεπή ζωή

«Ο άδικος χαμός της γυναίκας να δυναμώσει τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, την πάλη για αξιοπρεπή ζωή», υπογραμμίζει η Κομματική Οργάνωση, απαιτώντας «εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ