Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέες ισραηλινές επιθέσεις

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα μωρό, μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία, κοντά στη Δαμασκό αλλά και τη Χομς, στα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με συριακά κυβερνητικά ΜΜΕ, ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα 3χρονο παιδί, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα «αντιμετώπισε εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα».

Εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει «τέτοιες αναφορές», χωρίς ωστόσο να διαψεύσει τις επιθέσεις. Συριακά και αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επλήγησαν ιρανικές θέσεις κοντά στη Δαμασκό, όπως και ότι στόχος ήταν ένα κέντρο έρευνας και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στα δυτικά της Χομς, όπου είναι ανεπτυγμένοι μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ».

Τα νέα χτυπήματα του Ισραήλ (που είναι βασικός αντίπαλος του Ιράν, το οποίο με τη σειρά του στηρίζει πολύπλευρα την κυβέρνηση Ασαντ) σε συριακό έδαφος αποτελούν πολλοστή τέτοια «παρέμβαση» του Τελ Αβίβ, που συνολικά επιδιώκει να διατηρήσει ισχυρό ρόλο στην περιφέρεια, έχοντας ισχυρούς διαύλους με ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ