Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όσους δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές, για να τον τιμωρήσουν, να τον ψηφίσουν τώρα, γιατί «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας... »

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όσους δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές, για να τον τιμωρήσουν, να τον ψηφίσουν στις 7 Ιούλη, γιατί «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας...».

Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι κριτήριο της πολιτικής του και αυτό δεν αλλάζει, είτε ψηφίζουμε για ευρωεκλογές είτε για εθνικές εκλογές. Οσοι λοιπόν επέλεξαν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές απέχοντας από τις κάλπες, πρέπει στις 7 Ιούλη να ολοκληρώσουν μια πορεία χειραφέτησης από τα κάλπικα διλήμματα και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Και όσοι το έχουν ήδη κάνει, καλούνται την Κυριακή να επιβεβαιώσουν την επιλογή αυτή, που τους δικαίωσε, και τις μέρες που απομένουν να μεταδώσουν τη φωνή του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά, να εργαστούν μαχητικά για να κάνουν κι άλλοι το βήμα που έκαναν οι ίδιοι.

Την περασμένη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, ενώ σήμερα συναγωνίζεται με τη ΝΔ σε αντιλαϊκές δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η «αυτοκριτική» που κάνει, για να ξεγελάσει το λαό, ισοδυναμεί με προσπάθεια να μηδενίσει το αντιλαϊκό «κοντέρ» και να πάρει συγχωροχάρτι για τα μνημόνια που ψήφισε και εφάρμοσε, για την αντιλαϊκή πολιτική που «δικαίωσε» το έργο των προηγούμενων, στρώνοντας το έδαφος για την κυβερνητική επάνοδο της ΝΔ.

Η προσπάθεια, εξάλλου, του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει εκλογικά δυνάμεις δυσαρεστημένων από την πολιτική του, με ψευτοδιλήμματα και «αντιδεξιές» κορόνες, δείχνει την αγωνία του να πείσει όσους είχαν ποντάρει σε αυτόν (επιχειρηματικοί όμιλοι, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί) ότι παραμένει «μάχιμη» εφεδρεία, ικανή να ενσωματώνει και να χειραγωγεί αντιδράσεις, να αναπαράγει τη μοιρολατρία και το χαμήλωμα των απαιτήσεων. Αυτά είναι άλλωστε τα παράσημα που κέρδισε τα προηγούμενα πέντε σχεδόν χρόνια της διακυβέρνησής του.

Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, αγρότης, νεολαίος, που γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δεν πρέπει να του δώσει την ευχαρίστηση να πιστεύει ότι τον κρατάει στο χέρι. Οτι η δυσαρέσκειά του είναι γινάτι που πέρασε, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική που τον τσάκισε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχιστεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Κι αυτό μπορεί να το εκφράσει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, που προειδοποίησε έγκαιρα για την απάτη της «πρώτη φορά αριστεράς», αγωνίστηκε με συνέπεια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, πάλεψε για μέτρα ανακούφισης και πραγματικής στήριξης του λαού, αποκάλυψε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο που υπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου, την ενιαία στρατηγική τους, που εκπορεύεται από το στόχο της ανάπτυξης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις δεσμεύσεις τους στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς.

Στις 8 Ιούλη, πράγματι αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Γι' αυτό λέμε ΟΧΙ σε μια ζωή μαρτύριο, με θυσίες δίχως τέλος για να αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Λέμε ΟΧΙ στις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στο όνομα της ανάπτυξης, που είναι η άλλη όψη της φοροληστείας του λαού, των ακόμα μεγαλύτερων περικοπών σε δαπάνες που αφορούν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.

Λέμε ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή, στο να γίνει η Ελλάδα ορμητήριο πολέμου, βάζοντας το λαό στο κέντρο μεγάλων ανταγωνισμών και καθιστώντας τον μαγνήτη κινδύνων. Αυτά περιέχει το «κοινό πρόγραμμα» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το οποίο μάλιστα θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί την επομένη κιόλας των εκλογών, στο Γιούρογκρουπ που συνεδριάζει στις 8 Ιούλη, με θέμα την 3η «μεταμνημονιακή αξιολόγηση» της ελληνικής οικονομίας.

Το ζήτημα επομένως δεν είναι να τιμωρηθεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα να ...σωφρονιστεί, αλλά να αναλογιστούν όσοι δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές και τώρα ταλαντεύονται, ότι την επόμενη μέρα χρειάζονται ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα συνεχιστεί από την ΝΔ, η οποία περιμένει να παραλάβει τη σκυτάλη. Μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα είναι προμήνυμα αγωνιστικής ανάτασης, προαναγγελία ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βρει απέναντί της ένα πιο δυνατό εργατικό κίνημα.

Την επομένη των εκλογών, λοιπόν, σημασία για το λαό δεν έχει η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, ούτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να συγκρατήσει την πτώση του. Σημασία έχει να βγει ενισχυμένος ο πραγματικός αντίπαλος της πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή των εργαζομένων: Το ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι θετική και ελπιδοφόρα επιλογή, είναι η πραγματικά ριζοσπαστική απάντηση και η μόνη χρήσιμη ψήφος από τη σκοπιά του λαϊκού συμφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ