Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ»

Υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης συζήτησαν με τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΙΔΕΝΟΡ», στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, που κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Σάκη Βαρδαλή, Λεωνίδα Στολτίδη, Λίνα Χατζηκυριάκου και τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους έξω από την πύλη του εργοστασίου, εκεί όπου καθημερινά συγκεντρώνονται από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι ούτε η διαθεσιμότητα δύο βδομάδων που τους έχει θέσει, ούτε οι απειλές μέσω εξώδικων για διεκδίκηση αποζημιώσεων θα κάμψουν τον αγώνα τους.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ και τόνισαν ότι έχει σημασία η δύναμη στήριξης στην πάλη των εργαζομένων, το ΚΚΕ, να είναι πιο δυνατή και μετά τις εκλογές. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν στο ΚΚΕ τον σταθερό, συνεπή και αξιόπιστο σύμμαχό τους στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Αναφερόμενος στην ίδια την πείρα τους, ο Σάκης Βαρδαλής είπε: «Μας έχουν φάει τα αυτιά ότι θα σωθεί η χώρα και ο λαός με την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη. Εσείς όμως ξέρετε από πρώτο χέρι ότι ακόμα κι αν κλάδοι της οικονομίας είναι κερδοφόροι και συγκεκριμένα εργοστάσια σε συγκεκριμένους κλάδους είναι κερδοφόρα, ποτέ, κανένας βιομήχανος, κανένας επιχειρηματίας, δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα πει "πάρτε ρε παιδιά κι εσείς ένα μερίδιο από τα κέρδη".

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον δικό σας αγώνα. Εάν οι εργάτες δεν είναι ενωμένοι, αν δεν μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους και αν δεν τον προσανατολίσουν σωστά στον κύριο αντίπαλο, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει. Στις 8 του μήνα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα κάνουν πάρτι στις πλάτες του λαού γιατί και οι δύο στηρίζουν την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Είναι κρίσιμο την επομένη των εκλογών το ΚΚΕ να είναι πιο ισχυρό. Αυτό συμφέρει τους εργάτες που αγωνίζονται να υπογράψουν ΣΣΕ, για καλύτερα μεροκάματα, καλύτερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Στη «ΜΕΒΓΑΛ»

Στο εργοστάσιο της «ΜΕΒΓΑΛ» στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. «Την επόμενη μέρα των εκλογών, αυτό που θα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς, τους εργάτες και με μία απαίτηση αν θέλετε, διότι είναι το μοναδικό Κόμμα που σταθερά δίνει τη μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού».

Είπε ακόμα ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν προαποφασισμένη ατζέντα, διαμορφωμένη από τις εκθέσεις της Κομισιόν και του ΣΕΒ. Και η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποτελεί τον κορμό αυτής της ατζέντας, έχουμε πείρα για το πού οδηγεί. Βλέπετε και από τα πρόσφατα παραδείγματα της «ΣΙΔΕΝΟΡ», αλλά και των συναδέλφων σας στη "ΔΕΛΤΑ", που ανήκει στη "Vivardia" και έχει και εδώ στη "ΜΕΒΓΑΛ" μεγάλο κομμάτι μετοχών...

Οταν πρόκειται για τα κέρδη τους, δεν κάνουν βήμα πίσω. Γιατί εμείς λοιπόν να κάνουμε βήματα πίσω, επιλέγοντας κάθε φορά το μικρότερο κακό; Είναι πλέον ανάγκη οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ψηφίζοντας και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ