Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Εθνική ... υψηλών φιλοδοξιών

Με την παρουσία του πρόσφατα ανακηρυχθέντος καλύτερου παίκτη του φετινού NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να δεσπόζει στην αποστολή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών στο μπάσκετ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανακοίνωσε τους παίκτες που θα μετάσχουν στην προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής στο φετινό Μουντομπάσκετ της Κίνας (30/8 - 15/9). Στην αποστολή περιλαμβάνονται και οι παίκτες των ομάδων της Euroleague που επί το πλείστον δεν πήραν μέρος στους αγώνες των προκριματικών. Ωστόσο αρκετές είναι οι επιλογές του Ελληνα ομοσπονδιακού από παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στα «παράθυρα» της FIBA, μέσω των οποίων κερδήθηκε η πρόκριση για την τελική φάση της Κίνας. Στα αξιοσημείωτα της αποστολής η μια ακόμη παρουσία του Γιάννη Μπουρούση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και η παρουσία των δύο άλλων αδελφών Αντετοκούνμπο, Θανάση και Κώστα. Αντίθετα, για μια ακόμη φορά θα απουσιάσει ο Κώστας Κουφός, αφού δεν κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό εξαιτίας και της στάσης του σε προηγούμενες διοργανώσεις (που έδειξε να μην... καίγεται για την παρουσία του στην ομάδα).

Για ένα συνδυασμό εμπειρίας και ενθουσιασμού έκανε λόγο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφερόμενος στις επιλογές παικτών για τη συγκρότηση της αποστολής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες αποστολές και έδωσαν τη μάχη της πρόκρισης.

Η αποστολή

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει στις κλήσεις της Εθνικής ανδρών ενόψει της συμμετοχής στο ερχόμενο Παγκόσμιο της Κίνας

Eurokinissi

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεσπόζει στις κλήσεις της Εθνικής ανδρών ενόψει της συμμετοχής στο ερχόμενο Παγκόσμιο της Κίνας
Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιάννης Αθηναίου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χρήστος Σαλούστρος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Πρεμιέρα στις 24/7

Η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για την Τετάρτη 24 Ιούλη και το μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει στην Αθήνα ενώ το διάστημα 5 - 11 Αυγούστου η Εθνική θα μεταβεί στην Κρήτη για συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή των Ιράν και Ουγγαρίας. Θα ακολουθήσει το «Ακρόπολις» στις 16, 17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους την Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία. Στις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της αποστολής για την Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ