Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Δηλώνει «παρών» σε «μεγάλες πλειοψηφίες» με τη ΝΔ

«Την Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους ουσιαστικά θα μας αναθέσουν ρόλους», «εμείς και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είμαστε η εγγύηση για τη σταθερότητα», διακήρυξε, για άλλη μια φορά, χτες βράδυ, η Φ. Γεννηματά μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θησείο, διαβεβαιώνοντας ότι θα βάλει πλάτη και στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα της εξουσίας του κεφαλαίου, όπως το εκλογικό σύστημα για τη διασφάλιση σταθερών κυβερνητικών πλειοψηφιών, αλλά και τις συνταγματικές αλλαγές.

Στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη», είπε πως «όλοι όσοι ρίχνουν δάκρυα για την απλή αναλογική και τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές που θα οδηγήσουν στο χάος, δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι αν δεν υπάρξει στην επόμενη Βουλή πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος», ζητούμενο για το οποίο έχει ήδη παράσχει διαβεβαιώσεις ότι θα δώσει τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ, εξ ου και επαναλάμβανε χτες ότι «η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος».

Σημειωτέον, προηγουμένως, μιλώντας στο ρ/σ «ΣΚΑΪ» έλεγε καθαρότερα: «Αν στην επόμενη Βουλή δεν υπάρξει πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη αξία έχει να είναι ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ. Οπως και στη συνταγματική αναθεώρηση χρειάζονται 180 βουλευτές. Δεν αρκεί λοιπόν να είναι αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα. Χρειάζονται σοβαρές μεγάλες πλειοψηφίες».

Μάλιστα, στο Θησείο εκδήλωσε και κάποια ...πικρία γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν της έχουν κάνει πρόταση για μετεκλογική συνεργασία, λέγοντας πως «οι επόμενες εκλογές - όποτε γίνουν - θα γίνουν με απλή αναλογική οδηγώντας και σε κατακερματισμό δυνάμεων και σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, από την ώρα που ο κ. Τσίπρας, που ψήφισε την απλή αναλογική, μας λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δε πως ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα οδηγήσει τη χώρα σε απανωτές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ