Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΗ ΡΙΤΣΟΥ
Το ΚΚΕ είναι η μόνη αντιπολίτευση που παλεύει και μέσα στη Βουλή για τα δίκια του λαού

«Καλησπέρα, πάμε καλά από αγωνιστική διάθεση;», ρώτησε ανεβαίνοντας στο βήμα για τον χαιρετισμό της η συγγραφέας Ερη Ρίτσου, υποψήφια Επικρατείας με το ΚΚΕ, για να εισπράξει ένα μυριόστομο «ναι, πάμε καλά»!

Και στη συνέχεια στον χαιρετισμό της σημείωσε τα εξής:

«Μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Τις επόμενες μέρες μέχρι και τη δύση του ήλιου την Κυριακή θα πρέπει ο καθένας μας να μιλήσει με όσους περισσότερους μπορεί, να αναφερθεί στη δράση του ΚΚΕ και στην ανάγκη υπερψήφισής του για να έχουμε και στη νέα Βουλή έναν δικό μας σύμμαχο, που θα υπερασπίζεται έμπρακτα τα δικά μας συμφέροντα. Πρέπει στον κόσμο που μιλάμε να γίνεται απολύτως σαφές και κατανοητό πως μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι σε ένα σύνολο αστικών κομμάτων τα οποία μόνο στα λόγια ενδιαφέρονται για το λαό, στην πράξη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου, τις ξένες πολυεθνικές, τις πολεμικές επιχειρήσεις των συμμαχιών θανάτου, που καταστρέφοντας λαούς και χώρες, ανοίγουν το δρόμο για περισσότερα κέρδη των αχόρταγων καπιταλιστών, βάζοντας χέρι στον πλούτο της κάθε χώρας στην οποία επιτίθενται, και αφήνοντας πίσω ερείπια και πείνα, στέλνοντας τους ανθρώπους στην προσφυγιά.

Ξέρουμε όλοι τι επιθέσεις δέχεται το ΚΚΕ καθημερινά, και από τις λεγόμενες "αριστερές" δυνάμεις, που βεβαίως δεν προσδοκούν πως αν αφαιρέσουν ένα 0,5% από το ΚΚΕ θα γίνουν κυβέρνηση, αλλά στοχεύουν σ' αυτό που στοχεύουν όλα τα αστικά κόμματα στη χώρα μας: Να εξαφανιστούν οι κομμουνιστές από προσώπου γης, ώστε να μην τους χαλάει κανείς τα σχέδια. Να μπορέσουν οι εργατοπατέρες να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και να καταφέρουν ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, ευγνώμονες που το έχουν κι αυτό, και κανείς να μη διεκδικεί τίποτα παραπάνω από τη σκέτη επιβίωσή του, για να έρθει η "ανάπτυξη". Να σβηστούν όλες οι κατακτήσεις που με τους κομμουνιστές μπροστά, με αγώνες και με αίμα, κερδήθηκαν από το λαό μας.

Ξέρουμε όλοι τις στρεβλώσεις, την παραπληροφόρηση και την αποσιώπηση με την οποία αντιμετωπίζεται η δράση του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Και φυσικά ο κόσμος δεν γνωρίζει πως από τις δεκάδες τροπολογίες που έχει κατεβάσει το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια καμία δεν έχει γίνει αποδεκτή και πως τα σχέδια νόμου που πρότεινε δεν έγιναν δεκτά ούτε καν για συζήτηση στη Βουλή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να προβάλλουμε τη δράση του Κόμματος και στη Βουλή και στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία.

Η επομένη των εκλογών, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα είναι μια δύσκολη μέρα, δυσκολότερη ίσως απ' ό,τι έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Κι αυτό νομίζω πως το γνωρίζουν όλοι, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης. Μόνο που κάποιοι το έχουν αποδεχτεί ως αναπόφευκτο. Αυτήν την αποδοχή, αυτήν τη μοιρολατρία, αυτήν την παραίτηση οφείλουμε να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος πως η αντιπροσώπευση του ΚΚΕ στη Βουλή δεν είναι διακοσμητική. Είναι ουσιαστική. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση που υπήρξε και θα υπάρχει απέναντι στο σύνολο των αστικών κομμάτων, τα οποία, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, παρουσιάζουν κοινό μέτωπο και ψηφίζουν μαζί όλες τις αντεργατικές - αντιλαϊκές διατάξεις, βγάζοντας από την καμπούρα μας τα υπερπλεονάσματα, προσφέροντας ταυτόχρονα φοροαπαλλαγές και προνόμια στους οικονομικά ισχυρούς κύκλους της χώρας. Για τούτο και είναι εξαιρετικά σημαντικό η εκπροσώπηση αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος όχι απλώς να διατηρηθεί, αλλά να ενδυναμωθεί όσο γίνεται περισσότερο. Κι αυτό εξαρτάται από τις δικές μας προσπάθειες. Το τι έκαναν οι άλλοι είναι γνωστό. Το τι υποσχέθηκαν πως θα κάνουν και δεν έκαναν είναι επίσης γνωστό. Καλά κάνουμε και τα θυμίζουμε, όμως το βασικό είναι να βγάλουμε προς τα έξω και να κάνουμε ολοφάνερο το τι έχουμε κάνει εμείς, ώστε να μας δοθεί περισσότερη δύναμη για να κάνουμε περισσότερα.

Παλεύουμε για καλύτερες μέρες για μας, για τα παιδιά μας, για το λαό μας.

Καλό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ