Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μήνυμα αγωνιστικής λαϊκής ανάτασης από τους χιλιάδες που πλημμύρισαν την Αθήνα

Ενα ξεκάθαρο, αποφασιστικό μήνυμα, αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας για τη μάχη που δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής, έστειλε η χτεσινή μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Εκεί, σε κλίμα συγκίνησης και με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα, οι συγκεντρωμένοι άκουσαν και το μήνυμα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ, στην 12η τιμητική θέση, Θάνου Μικρούτσικου, που διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, «προσυπογράφοντας κάθε λέξη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ακολούθως, καταχειροκροτούμενοι, το λόγο πήραν για να απευθύνουν χαιρετισμό στην τεράστια συγκέντρωση ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, και η Ερη Ρίτσου, λογοτέχνης, συγγραφέας, επίσης υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Ηταν χιλιάδες τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του, που έδωσαν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, συγκροτώντας μια μαζική και μαχητική, με όγκο και παλμό, λαϊκή διαδήλωση, εφαλτήριο για την κορύφωση της εκλογικής μάχης έως τη στιγμή που οι κάλπες θα κλείσουν.


«Ρυάκια» ανθρώπων όλων των ηλικιών, εργατών και υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και συνταξιούχων, επιστημόνων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, συνέκλιναν απ' τα προγραμματισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων προς την πλατεία Συντάγματος, όπου κι ενώνονταν σε ένα φουσκωμένο από αποφασιστικότητα «ποτάμι» που πλημμύρισε το χώρο μπροστά απ' την κεντρική εξέδρα.

Χιλιάδες από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου, από συνοικίες και εργατογειτονιές, εργοστάσια και γραφεία, χώρους μόρφωσης και ψυχαγωγίας, από παντού όπου έφτασε το κάλεσμα της συμμετοχής τις προηγούμενες μέρες, αψηφώντας τη ζέστη, βρέθηκαν στο Σύνταγμα δηλώνοντας καθαρά και ξάστερα την επιλογή τους, ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους να δώσουν ανυποχώρητα έως το τελευταίο λεπτό τη μάχη για καμία ψήφο χαμένη, για καμία ψήφο σκορπισμένη σε κόμματα μιας χρήσης, για την ισχυροποίηση στην κάλπη του ΚΚΕ, και να τη δώσουν με μεγαλύτερη ακόμα ορμή και με ανανεωμένη την αισιοδοξία πως θα την κερδίσουν. Διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να ξελασπώσουν έννοιες και οράματα που συκοφάντησε και λέρωσε όσο κανένας άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ, βροντοφωνάζοντας: «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα!».

Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοσιογράφοι, άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού και πολλοί άλλοι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Εκτός από τους υποψήφιους βουλευτές από τους παραπάνω χώρους, ανάμεσα σε άλλους παρευρέθηκαν οι ηθοποιοί Τάσος Σωτηράκης και Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, οι λυρικοί καλλιτέχνες Λυδία Αγγελοπούλου και Σταμάτης Μπερής, ο μουσικοσυνθέτης Λούκας Θάνος, ο μουσικός Γρηγόρης Βασίλας, ο σκηνοθέτης Προκοπής Δάφνος, ο διευθυντής φωτογραφίας Ακης Αποστολίδης και πολλοί ακόμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φεστιβαλικά ραντεβού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (2020-09-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-07-02 00:00:00.0)
Μια όμορφη βραδιά με ανθρώπους που «βαδίζουμε μαζί»... (2019-06-15 00:00:00.0)
Ο Θάνος Μικρούτσικος στο Φεστιβάλ (2017-09-23 00:00:00.0)
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 96χρονα του ΚΚΕ (2014-12-09 00:00:00.0)
Εκλογές τότε και τώρα (2000-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ