Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Μια παράσταση πάνω στην ποίηση του Κ. Παλαμά

Μια μουσικοποιητική παράσταση, όπου η μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά βρίσκεται σε αντιστικτικό διάλογο με ποιήματα και κείμενα που μαρτυρούν τη σχέση του ποιητή με τη «Γυναίκα - Μούσα», η οποία αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του, φιλοξενεί την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 9.30 μ.μ., στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Πρόκειται για τη νέα συνθετική δουλειά του Σάκη Παπαδημητρίου πάνω στην ερωτική ποίηση του Κ. Παλαμά, που γίνεται αφορμή και πρόκληση για μια ιδιαίτερη συνεργασία με το καταξιωμένο πατρινό γυναικείο μουσικό σύνολο «A Companhia Artistica», με υπεύθυνη την πιανίστα Μαρία Νικολοπούλου, ερμηνεύτρια την σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου, την Φωτεινή Γεροπούλου στο βιολί, την Ευγενία Κοΐνη στο φλάουτο και την Κωνσταντίνα Σέλληνα στο βιολοντσέλο.

Στην αναζήτηση ενός κοινού μουσικού τόπου συνέβαλε με τις ενορχηστρώσεις της η Ασπα Παπαδημητρίου, ενώ η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου δημιούργησε πάνω σε δικό της κείμενο μια πρωτότυπη μουσική παράσταση, καταδεικνύοντας τη σχέση του Παλαμά με τη «Γυναίκα - Μούσα», που, χαρίζοντάς του την έμπνευση, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, το μαρασμό και το θάνατο.

Μελοποιημένα ποιήματα, κείμενα και θεατρικοί διάλογοι συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μουσικό θεατρικό αναλόγιο με τους ηθοποιούς Στέλιο Σοφό και Ιωάννα Στεφανάτου, στους ρόλους του Κ. Παλαμά και της γυναίκας του, Μαρίας Βάλβη, και την χορεύτρια Βασιλική Ζέρβα στο ρόλο της «Γυναίκας - Μούσας».

Η παράσταση κάνει την πρώτη της παρουσίαση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας 2019, ενώ θα παρουσιαστεί επίσης στις 26 Ιούλη στην Ερμούπολη Σύρου, στις 22 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Σύμης και στις 26 Αυγούστου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ