Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Στο Βωβό και με προίκα δισεκατομμυρίων!

Το «πράσινο φως» για την τσιμεντοποίηση του Κτήματος Θων από την εταιρία του Μπάμπη Βωβού, ανάβουν τελικά -σε αγαστή συμπαιγνία με το μεγαλοεπιχειρηματία- τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και η πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων και μάλιστα με προίκα δισεκατομμυρίων, παρά τις αλλεπάλληλες δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, σημεία της οποίας δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρία του Μπάμπη Βωβού, δίνεται το δικαίωμα στον επιχειρηματία να χτίσει ένα ακόμη μεγαθήριο 8.000 τετραγωνικών (δίπλα ακριβώς σε εκείνο των 10.000 τ.μ. που στεγάζει ήδη την «Αθήνα 2004»), καταλαμβάνοντας 1.150 τ.μ. του ελεύθερου χώρου. Μάλιστα με τη σκανδαλώδη αυτή απόφαση και επειδή δε θα εξαντλήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση ολόκληρο το συντελεστή δόμησης επί του οικοπέδου, της δίνεται το δικαίωμα να μεταφέρει τα εκατοντάδες αυτά τετραγωνικά (με τη μέθοδο της μεταφοράς συντελεστή δόμησης) και να τα προσθέσει σε άλλα κτίρια της ίδιας εταιρίας, που έτσι θα αποκτήσουν μεγαλύτερο ύψος και όγκο από το ανώτερο επιτρεπτό! Επιπλέον και προφανώς για να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη... πρασιά στο κτίσμα του επιχειρηματία, το Δημόσιο -σύμφωνα με πληροφορίες- αναλαμβάνει την απαλλοτρίωση, πληρώνοντας δισεκατομμύρια για λογαριασμό του Βωβού, τόσο της πολυκατοικίας επί της Λ. Κηφισίας 5 όσο και ακόμη ενός οικοπέδου της Αγροτικής Τράπεζας!

Την ίδια στιγμή ανάλογη απόφαση ετοιμάζεται να κατεβάσει σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία του Δήμου Αθηναίων, γεγονός που αποδεικνύει την αγαστή συμπαιγνία που διαδραματίστηκε, ώστε να καταλήξει ο ελεύθερος αυτός χώρος στον μεγαλοεπιχειρηματία, παρά το γεγονός ότι επί χρόνια ήταν χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος. Αλλωστε, όπως ομολογείται και στην ίδια την απόφαση του ΚΣΧΟΠ, η γνωμοδότηση αυτή έγινε «μετά την αδυναμία που εκδηλώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ να απαλλοτριώσει το χώρο και ύστερα από την άρνηση του Δήμου Αθηναίων να καλύψει ένα μέρος της απαλλοτρίωσης»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ - όπως έχει γίνει φανερό - δεν πρόκειται να απορρίψει τη γνωμοδότηση του ΚΣΧΟΠ, ενώ είναι έτοιμη να την επικυρώσει συντάσσοντας ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα, και την ίδια στιγμή ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βωβός στην προκλητική του ανακοίνωση φτάνει στο σημείο να κοροϊδεύει τους πάντες, κάνοντας λόγο ότι «αποδέχτηκε να διαμορφώσει πάρκο για κοινή χρήση σε έκταση 4.000 τ.μ.», εννοώντας ουσιαστικά την επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ που θα κατασκευάσει και το χώρο που θα απαλλοτριώσει για λογαριασμό του το Δημόσιο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ