Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Τα ζητήματα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με αφορμή και τα προβλήματα που προκαλούνται από τον καύσωνα των ημερών, συζήτησε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Σκόκα και τα μέλη Αποστόλη Αγορόπουλο, Στέλιο Μπάρμπα και Βασίλη Τσερβούλη, με εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΚΕΠΕΚ) και την αντίστοιχη Διεύθυνση Λάρισας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ επισήμαναν ότι αυτές τις μέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, πολλοί χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε καμίνια, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων. Κατέθεσαν σχετικό έγγραφο με τα μέτρα που διεκδικεί το ΕΚΛ, ζητώντας παράλληλα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας για την εφαρμογή όσων προβλέπονται.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης από τους εκπροσώπους της υπηρεσίας επισημάνθηκαν και οι σοβαρές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων. Χαρακτηριστικά, σε επίπεδο Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας υπάρχουν μόνο 3 επιθεωρητές, που μπορούν να πραγματοποιήσουν κατά μέσο όρο 12 ελέγχους μηνιαίως. Αντίστοιχα, σε επίπεδο νομού Λάρισας, υπάρχουν 5 επιθεωρητές που πραγματοποιούν μόνο κατασταλτικούς ελέγχους (μετά από καταγγελία), ενώ υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο για τη μετακίνηση συνολικά όλων των επιθεωρητών, το οποίο μάλιστα είναι με χρονομίσθωση (leasing) η οποία τους επόμενους μήνες λήγει.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ, γίνονται φανερές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που συντηρούν ουσιαστικά αποψιλωμένες αυτές τις υπηρεσίες, προκειμένου στην πράξη να παύουν να ισχύουν και τα ελάχιστα μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ακριβώς γιατί θεωρούνται «κόστος» για την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ