Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κλιμακώνεται η ανησυχία για τους Πακιστανούς εθελοντές

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Την πλήρη υποστήριξή της στις προσπάθειες του ΟΗΕ για σύσταση μιας ευρείας αντιπροσωπευτικής νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν εξέφρασε, για άλλη μια φορά, χθες, η πακιστανική ηγεσία. Την ίδια ώρα, όμως, ο εγκλωβισμός χιλιάδων, όπως υπολογίζεται, Πακιστανών εθελοντών στο πλευρό των Ταλιμπάν, στην πόλη Κοντούζ του Αφγανιστάν, έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.

«Εχουμε επενδύσει πολλές ελπίδες στη διάσκεψη που θα γίνει, την επόμενη βδομάδα, στο Βερολίνο για το πολιτικό μέλλον του Αφγανιστάν», τόνιζε, χθες, και πάλι, ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αζίζ Αχμέντ Κχαν. Ο Πακιστανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι το Ισλαμαμπάντ στηρίζει και θα στηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για «αντιπροσωπευτική» κυβέρνηση.

Μία μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της πακιστανικής ηγεσίας, με την οποία ζητά, τόσο από τις δυνάμεις που πολιορκούν την Κοντούζ, όσο και από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να δοθεί η ευκαιρία στους αλλοδαπούς μαχητές, που είναι εγκλωβισμένοι να παραδοθούν ασφαλώς, τη σκυτάλη πήραν, χθες, οι ισλαμιστικές οργανώσεις. Ο μουφτής Νιζαμουντίν Σαμαζάι, από το Καράτσι, εκτιμούσε ότι η πακιστανική ηγεσία δεν έχει προσπαθήσει αρκετά να σώσει τους Πακιστανούς εθελοντές που βρίσκονται στην Κοντούζ και την κάλεσε, μαζί με τον ΟΗΕ, να κάνει «κάτι άμεσα, αλλιώς θα γίνει αιματοχυσία». Ο Σαμαζάι προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που σφαγιαστούν οι Πακιστανοί εθελοντές, τότε οι «αντιδράσεις κατά της πακιστανικής ηγεσίας θα είναι ανυπολόγιστες και η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ