Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
Καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων με επίκληση της ΕΕ

Ανακοίνωση για τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που υπό την ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια γραμμή που προώθησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν η ΕΕ μπορεί να υπερασπιστεί την Κύπρο από την τουρκική επιθετικότητα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους - μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ