Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνέχεια διεργασιών για νέο κόμμα

ΑΓΚΥΡΑ.--

Συνεχίζονται οι διεργασίες και τα σενάρια γύρω από την ίδρυση νέου κόμματος με πρωτοβουλία πρώην στελεχών του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού ΑΚΡ. Μετά και την παραίτηση του Αλί Μπαμπατζάν από το ΑΚΡ, νέα δημοσιεύματα του αντικυβερνητικού Τύπου επιμένουν ότι φουντώνουν επαφές του πρώην «τσάρου της οικονομίας» με όσους είναι ακόμα δυσαρεστημένοι από τη συνταγματική αναθεώρηση, που αναβάθμισε το ρόλο του Προέδρου στην Τουρκία. Η «Ahval News» σημείωνε ότι με αφορμή το ζήτημα του πολιτεύματος τα πρώην στελέχη του ΑΚΡ, που φέρονται έτοιμα από μέρα σε μέρα να ανακοινώσουν τη δημιουργία νέου κεντροδεξιού κόμματος, έχουν συναντηθεί με εκπροσώπους των ηγεσιών του σοσιαλδημοκρατικού CHP, του φιλελεύθερου IYI αλλά και του φιλοκουρδικού - σοσιαλδημοκρατικού HDP. Η ίδια πηγή εμφανίζει τον Μπαμπατζάν και τους συνεργάτες του να τάσσονται υπέρ ενός «μοντέλου Μακρόν», εννοώντας τη συνεργασία δυνάμεων από διάφορα τμήματα του αστικού πολιτικού φάσματος.

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι έγιναν νέες συλλήψεις 176 εν ενεργεία στρατιωτικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ισλαμιστή επιχειρηματία και ιμάμη Φετ. Γκιουλέν, άλλοτε στενού συνεργάτη του Προέδρου της χώρας και ηγέτη του ΑΚΡ, Ρ. Τ. Ερντογάν.

  • Αντιμέτωποι με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής ήρθαν φοιτητές του πανεπιστημίου Middle East Technical University (METU) στην Αγκυρα, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα στην πανεπιστημιούπολη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ