Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ετοιμάζεται το μεγάλο πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα
  • Στις 12 - 14 Ιούλη στο Καρπενήσι η κατασκήνωση και οι εκδηλώσεις του Διημέρου
  • Στις 13 Ιούλη η συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε δυο μέρες η καρδιά της ανυπόταχτης νεολαίας θα χτυπά στη Ρούμελη, στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, όπου θα συναντηθούν τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης από όλη τη χώρα.

Το φετινό Διήμερο θα γίνει στο Καρπενήσι, στις 12 - 14 Ιούλη. Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου και στο πλούσιο πρόγραμμά του ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα ταξιδέψει στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης, φέρνοντας τους νέους σε επαφή με λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού μας. Και το περιεχόμενο του Διημέρου εμπνέεται ακριβώς από αυτές τις λαμπρές σελίδες και αντανακλάται στο πλούσιο πρόγραμμά του, με επισκέψεις σε γειτονικά χωριά, πεζοπορίες στα βουνά, αλλά και πολλές συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο της κατασκήνωσης και τις δυο μέρες, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιούλη.

Προετοιμάζοντας το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ δίνει τον καλύτερό της εαυτό προχωρώντας τις εργασίες στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου, στο Καρπενήσι, όπου θα στηθεί η κατασκήνωση του Διημέρου.


Παράλληλα, όλες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στη νέα γενιά, πρώτα και κύρια στους νέους και τις νέες που έδωσαν μαζί με την ΚΝΕ τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και τις προηγούμενες εκλογικές μάχες, συναντήθηκαν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, στα στέκια και τα εκλογικά περίπτερα της νεολαίας, συζήτησαν άνθρωπο τον άνθρωπο με φίλους, συμμαθητές, συμφοιτητές για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Ετσι, μετά από ένα πεντάμηνο πραγματικά πολύ έντονης πολιτικής δράσης, το φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα είναι ένα μαζικότατο, πανελλαδικό αντάμωμα της νεολαίας, το πρώτο μετά τις εκλογές.

Μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι από τους χώρους της κατάρτισης, από όλη τη χώρα ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους, κλείνουν τα ραντεβού τους για το καθιερωμένο αντάμωμα. Για να ενώσουν τις φωνές τους και να διαδηλώσουν, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν σαν μια τεράστια παρέα, για να απολαύσουν τη φύση και το βουνό, για να μάθουν, να γνωρίσουν λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού μας και να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον αγώνα τους στο σήμερα και στο αύριο.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στο Διήμερο

Ο χώρος κατασκήνωσης του φετινού Διημέρου, το Πάρκο Κεφαλόβρυσου, βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα. Στην περιοχή όπου θα είναι η κατασκήνωση υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από το πρωί έως το βράδυ, δηλαδή ζέστη το πρωί και σχετικό κρύο το βράδυ.


Γι' αυτό για τη διαμονή στο χώρο, οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τα εξής: Σκηνή, υπνόσακο - υπόστρωμα, νάιλον για προστασία της σκηνής από την υγρασία, ρουχισμό για πιο χαμηλές θερμοκρασίες (φούτερ, μακρύ παντελόνι, μπουφάν), αδιάβροχο, ατομικό φακό, ατομικό εντομοαπωθητικό.

Οι κατασκηνωτές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πεζοπορίες πέραν των παραπάνω να διαθέτουν τα εξής: Ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά ανοιχτόχρωμη μπλούζα, καπέλο και αντηλιακό.

Προαιρετικά επίσης: Γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και λίγα τρόφιμα (ξηρά τροφή, σταφίδες ή τοστ).




Από τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου
Από τις εργασίες προετοιμασίας του χώρου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ