Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μπαράζ» αντιλαϊκών νομοσχεδίων με το «καλημέρα»

Φωτ. αρχείου

INTIME NEWS

Φωτ. αρχείου
«Πρεμιέρα» με μπαράζ νομοσχεδίων που θα περιέχουν και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, σπεύδοντας να αξιοποιήσει πλήρως και με τάχιστους ρυθμούς το έδαφος που ήδη της έχει στρώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να δείξει ότι είναι εξίσου αντάξια των προσδοκιών του κεφαλαίου.

Σήμερα, αμέσως μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που θα γίνει στις 11 π.μ. στη Βουλή, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο νομοσχέδιο - «σκούπα» της νέας κυβέρνησης, το οποίο όπως έχει γνωστοποιηθεί από τη ΝΔ θα περιέχει ρυθμίσεις που θα αφορούν από την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και «διορθώσεις» στις αντιδραστικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε λίγο πριν από τη διάλυση της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και «βελτιώσεις» στη λειτουργία του κράτους, ώστε να γίνει ακόμα να γίνει ακόμα αποτελεσματικό στην προώθηση των «θέλω» του κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να προστεθούν και διατάξεις που αφορούν τους ΟΤΑ, υπό τον τίτλο «ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων».

Η επίσημη κατάθεση και συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται στις 23 Ιούλη, δηλαδή την επομένη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ακόμα, μέχρι τις 10 Αυγούστου προγραμματίζεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Φορολογικό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα αφορά νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, από το 28% στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021, καθώς και παραπέρα μείωση της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων (δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων). Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Απρίλη μείωσε την ήδη χαμηλή φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη, από το 15% στο 10%, και τώρα έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ για να τη μειώσει παραπέρα, στο 5%. Επίσης θα προβλέπονται αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πιο ευνοϊκοί όροι για την ένταξη των επιχειρήσεων, στις 120 δόσεις.

Από τη ΝΔ γίνεται λόγος για την κατάθεση και ψήφιση, έως το τέλος του Αυγούστου, συνολικά 10 νομοσχεδίων, που θα αφορούν μέτρα για την προσέλκυση των επενδύσεων με την παραπέρα μείωση «γραφειοκρατικών κωλυμάτων» για την αδειοδότηση επιχειρήσεων. Αλλωστε, μεγάλα ...γραφειοκρατικά αγκάθια, όπως για παράδειγμα η προστασία αιγιαλών, περιβαλλοντικές μελέτες κ.ά., ήδη τα έχει «βγάλει από τη μέση» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, προαναγγέλλεται η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ