Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Συνέχεια του κράτους» και στην αντεργατική επίθεση

«Η συνέχεια του κράτους αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και φιλοσοφία», με αυτά τα λόγια, κατά τη χτεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο νέος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έκανε καθαρό ότι η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνέχεια. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, ο οποίος μάλιστα γύρισε σε «γνωστά λημέρια», αφού έχει διατελέσει υπουργός στην ίδια θέση, την περίοδο 2012-2014, η ΝΔ ως κυβέρνηση «δεν πρόκειται να εκμηδενίσουμε ή να ισοπεδώσουμε τα πεπραγμένα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας».

Πράγματι, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει «στρωμένο το δρόμο» για να κλιμακώσει την αντεργατική επίθεση και, ως εκ τούτου, δεν έχει κανέναν λόγο να «εκμηδενίσει» το αντεργατικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι δύο υπηρετούν την ίδια στρατηγική. Αντίθετα, παρά τις κάποιες διορθώσεις «σε κενά και αστοχίες», όπως είπε ο Γ. Βρούτσης, «θα διατηρήσουμε και θα ενδυναμώσουμε ό,τι καλό έχει παραχθεί αυτά τα προηγούμενα χρόνια», δηλαδή όλες εκείνες τις πολιτικές που για λογαριασμό του κεφαλαίου απογείωσαν την ευελιξία στην αγορά εργασίας, συνέχισαν να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και άφησαν απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και οικογένειες να ζούνε με το γλίσχρο επίδομα του ΚΕΑ, το οποίο η ΝΔ θα μετονομάσει και πάλι «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»!

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο Γ. Βρούτσης, η ΝΔ θα συνεχίσει και την πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για νέα «κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών και σωστών εργοδοτών, όπως π.χ. με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών», σε αντίθεση με τους εργοδότες που δεν τηρούν «τη νομιμότητα», που βέβαια είναι ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των επιχειρήσεων και που εκ των προτέρων υπονομεύει τα εργατικά δικαιώματα. Κατά τ' άλλα, ο υπουργός απέφυγε να παρουσιάσει τις θέσεις της νέας κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, παραπέμποντας στις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ στη Βουλή και περιορίστηκε σε «περιφερειακά» ζητήματα, όπως την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εργασίας με την ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων («ΑΤΛΑΣ», «ΗΛΙΟΣ», «ΕΡΓΑΝΗ») κ.λπ.

Για υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση, «με βάση τις αρχές και τις θέσεις μας», έκανε λόγο η απερχόμενη υπουργός Εφ. Αχτσιόγλου, η οποία υπερασπίστηκε σε όλους τους τόνους το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας και με αυτόν τον τρόπο το καλύτερο άλλοθι στη ΝΔ, να συνεχίσει το ίδιο τροπάριο, από εκεί ακριβώς που το άφησε η απερχόμενη κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ