Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ
Το μονοπαραταξιακό προεδρείο ναρκοθετεί τον αγώνα για την κλαδική Σύμβαση

Την εκλογή μονοπαραταξιακού προεδρείου από την πλειοψηφούσα παράταξη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

Οπως τονίζει, η απόφαση το προεδρείο να αποτελείται μόνο από μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης (που φέρει τον τίτλο «Ταξική Ενότητα» και ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ), η οποία πάρθηκε την περασμένη Δευτέρα, «καταπατά κάθε έννοια συλλογικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας», «κάθε έννοια αναλογικής εκπροσώπησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο νέο προεδρείο» και σε τελική ανάλυση «τη θέληση και την επιλογή των ίδιων των εργαζομένων».

Η πρόταση της ΔΑΣ για εκλογή αναλογικού προεδρείου, που να αποτυπώνει τον συσχετισμό όπως διαμορφώθηκε στο 19ο Συνέδριο, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Οπως καταγγέλλει, «το 45% των συνέδρων, που εκλέγονται από 2.500 εργαζόμενους του κλάδου, αποκλείονται απευθείας από την εκπροσώπηση στο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρά το γεγονός ότι κατέλαβαν τις 5 από τις 13 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο».

«Η σημασία αυτής της εκλογής δεν βρίσκεται στα αξιώματα αλλά στις διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση, τις οποίες διεξάγει αποκλειστικά το προεδρείο της ΟΣΝΙΕ», εξηγεί η ΔΑΣ και προσθέτει: «Οι συνδικαλιστές που υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς μας το 2012 και βρίσκονται στην ηγεσία της ΟΣΝΙΕ, μοίρασαν μεταξύ τους τα αξιώματα για να συνεχίσουν την ίδια τακτική που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Μυστικές συναντήσεις με τους εργοδότες, χωρίς σχέδιο διεκδίκησης Σύμβασης, χωρίς πλαίσιο αιτημάτων, αποκλεισμός κάθε διαφορετικής άποψης, εμπόδια σε κάθε αγωνιστική κίνηση».

Στην κατεύθυνση αυτή, η επόμενη συνάντηση με τους εργοδότες, ενώ έχει οριστεί, δεν έχει ανακοινωθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΝΙΕ.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, με το βλέμμα μας στραμμένο στους εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου, στην ικανοποίηση των αναγκών μας και όχι στις θεσούλες και τα αξιώματα», καταλήγει η ΔΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η στήριξη της ΔΑΣ θα αξιοποιηθεί στον αγώνα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου (2019-07-08 00:00:00.0)
Χέρι - χέρι εργοδοσία και συνδικαλιστική πλειοψηφία (2016-11-26 00:00:00.0)
«Πάλεψε» για... μηδενικές αυξήσεις! (2011-12-17 00:00:00.0)
Υπόγειες και ετερόκλητες συνδικαλιστικές συμμαχίες (2011-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ