Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ να το ενισχύσουν στις αρχαιρεσίες που γίνονται αύριο Παρασκευή, για την εκλογή νέας διοίκησης στο Συνδικάτο καθώς και αντιπροσώπων σε ΕΚΑ και Ομοσπονδία, απευθύνει με ανακοίνωσή του το «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο».

Οπως επισημαίνει, «την επομένη των εκλογών απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ» και το Συνδικάτο να παίξει ουσιαστικό ρόλο «στις νέες δύσκολες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε σαν εργαζόμενοι και Ινστιτούτο».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο ΙΓΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η νέα κυβέρνηση, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε αμέσως δουλειά για να υλοποιήσει όλες τις αντιλαϊκές εξαγγελίες της. Η απελθούσα κυβέρνηση υπερηφανευόμενη για τη συνεπή υλοποίηση όλων σχεδόν των μνημονιακών προαπαιτούμενων, "παρέδωσε" με "καμάρι" στη νέα κυβέρνηση, όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις... Στο πλαίσιο αυτό διέλυσε το ΙΓΜΕ ως ερευνητικό Ινστιτούτο και το παρέδωσε υπό την επωνυμία "ΕΑΓΜΕ", ως μια δημόσια υπηρεσία που θα "παρέχει" γενικά υπηρεσίες σε κράτος και ιδιώτες με γνώμονα το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων. Ετσι δημιούργησε έναν φορέα... που στην ουσία θα μοιράζει κονδύλια και δεδομένα στην αγορά, που δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιτελέσει αυτοδύναμα κανένα ερευνητικό έργο, αφού μείωσε τις οργανικές θέσεις από 1.000 σε 220 (σήμερα υπηρετούν 180 εργαζόμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια), "καθαρό" από εργασιακά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ