Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή σε 22 και για αθώωση Τσουκάτου

Να κηρυχθούν ένοχοι για «ξέπλυμα» 22 από τους 54 κατηγορούμενους της υπόθεσης για τα αποκαλούμενα μαύρα ταμεία της «Siemens» εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά. Με τη νέα πρόταση, μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί λόγω παραγραφής η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας υπαλλήλου, καθώς με τη διάταξη στον νέο Ποινικό Κώδικα ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος.

Για 22 εκ των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους για το αδίκημα του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα. Μεταξύ αυτών οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Σκαρπέλης και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Οσβαλντ.

Για τον πρώην «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Τσουκάτο, η εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν αποδείχθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ, καθώς κατά την κρίση της «η τελική κατάληξη των χρημάτων ήταν ή ο ίδιος ή άλλο τρίτο πρόσωπο», καθώς δεν αποδείχθηκε ότι τα χρήματα κατέληξαν είτε σε υπαλλήλους του ΟΤΕ είτε στα ταμεία του κόμματος, όπως ο ίδιος ο Θ. Τσουκάτος υποστηρίζει. Ως εκ τούτου, το αδίκημα σε βάρος του έχει παραγραφεί, υποστήριξε η εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ