Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ζωντανή για την πρωτιά η Εθνική πόλο ανδρών

Την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Σερβία θα κριθεί ο στόχος της Εθνικής πόλο ανδρών για την κατάληψη της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στην Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας. Η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 10-10 με το Μαυροβούνιο για τη δεύτερη αγωνιστική και ισοβαθμεί στην κορυφή του ομίλου με τη Σερβία, την οποία αντιμετωπίζει αύριο Παρασκευή (10.30 ώρα Ελλάδας) για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, με έπαθλο την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ισοπαλία με το Μαυροβούνιο άφησε «γλυκόπικρη» γεύση στην Εθνική, καθώς παρέμεινε μεν αήττητη, δεν κατάφερε όμως στο πρώτο σοβαρό τεστ της στη διοργάνωση να πάρει τη νίκη που θα την καθιστούσε φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε αρκετά λάθη και σε σημεία έχασε τη συγκέντρωσή της, ενώ δέχτηκε τρία εύκολα γκολ σε κόντρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ 9-6 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, έδειξε πάθος και πείσμα και χάρη σε ένα σερί 4-0 ανέτρεψε το σκορ και προηγήθηκε 10-9, χωρίς όμως τελικά να πάρει τη νίκη, καθώς οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν για το τελικό 10-10 στα 3'23'' πριν από τη λήξη.

Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλό της έμεινε η Εθνική πόλο ανδρών

Eurokinissi

Ζωντανή στη διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλό της έμεινε η Εθνική πόλο ανδρών
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-4, 2-1.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Ουκρόπινα, Γιάνοβιτς 3, Ντούντιτς 1, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Ντράσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Κάντιτς.

Συγχρονισμένη κολύμβηση: Στην 7η θέση του σόλο η Πλατανιώτη

Πραγματοποιώντας μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, μαζεύοντας 88,6667 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, με την Σβετλάνα Ρομασίνα να συγκεντρώνει 97,1333 βαθμούς, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν η Ισπανίδα Ονα Καρμπονέλ (2η) με 94,5667 βαθμούς και η Γιαπωνέζα Γιούκικο Ινούι (3η) με 93,2000 βαθμούς.

Επιπλέον, την πρόκριση στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού εξασφάλισε η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Αναστασία Κουτσελίνη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βιολέτα Ζουζούνη, Εβελίνα Παπάζογλου, Γεωργία Βασιλοπούλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη. Τα κορίτσια της Εθνικής κατέλαβαν την 8η θέση στα προκριματικά, συγκεντρώνοντας 87,8000 βαθμούς.

Ανοιχτή θάλασσα: Εντός 20άδας η Αραούζου στα 5 χλμ.

Εντός της πρώτης 20άδας των αθλητριών στα 5 χλμ. της κολύμβησης ανοικτής θάλασσας βρέθηκε η Κέλλυ Αραούζου, τερματίζοντας στη 19η θέση με χρόνο 58:17.20. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βραζιλιάνα Ανα - Μαρκέλα Κούνχα με χρόνο 57:56.00, 2η ήταν η Γαλλίδα Ορελί Μουλέρ με 57:57.00 και 3η η Αμερικανίδα Χάνα Μουρ με 57:58.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ