Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις για την αναγόρευση του μητροπολίτη Ανθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αναγόρευση που έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο, για το «φόβο των Ιουδαίων», μέσα στη Μητρόπολη και με αστυνομική προστασία.

Η τελετή αναγόρευσης του μητροπολίτη Ανθιμου είχε προγραμματιστεί πρώτη φορά να γίνει το Νοέμβρη του 2017, καθώς όπως ανέφερε το ΑΠΘ «ανήκει στους κορυφαίους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών». Τότε ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σχολιάζει σκωπτικά την απόφαση των πρυτανικών αρχών, θυμίζοντας μία από τις δηλώσεις του μητροπολίτη με την οποία σμπαράλιασε κάθε επιστημονικό υπόβαθρο για την επιλογή του για τη θέση του επίτιμου διδάκτορα, ότι «δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η Γη»!

Και τονίζει: «Η αναγόρευσή του έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα που περιλαμβάνει από τους τέως βασιλείς Φρειδερίκη και Παύλο μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν, που ματοκύλισε το λαό μας με βόμβες Ναπάλμ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, μέχρι πιο πρόσφατα, το 2017, ακόμη και τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. - Κλ. Γιούνκερ!

Το αστικό πανεπιστήμιο του ανορθολογισμού, της μισής και κομματιασμένης γνώσης, της επίσημης διδασκαλίας του συστήματος ότι "τίποτα δεν αλλάζει", ότι το σύστημα που ζούμε είναι αιώνιο, είναι λογικό ότι θα βρίσκει και θα βραβεύει τέτοιου τύπου διδάκτορες: Καθηγητές της υποταγής και της αμάθειας! Αυτό το πανεπιστήμιο θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ, της δήθεν "αριστείας" και της "αξιολόγησης", με καταργημένο το άσυλο για να διδάσκονται όλα τα παραπάνω χωρίς αντίλογο!

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που σχεδίασε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ: Τεμαχισμένη γνώση με δίχρονα προγράμματα, μεταφορά γνώσης σε πανάκριβα μεταπτυχιακά, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ιδιωτικά πανεπιστήμια με πληρωμένη γνώση στα μέτρα των επιχειρήσεων».

Και το σχόλιο της ΚΝΕ κλείνει με αναφορές στο πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών, στο οποίο ταιριάζουν άλλες προσωπικότητες που έχουν αναγορευθεί σε επίτιμους διδάκτορες από το ΑΠΘ, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, και τονίζει: «Για αυτό το πανεπιστήμιο, των αναγκών μας και των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, άμεσα με τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων στις 23/7 ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ