Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγέλλουν την εργοδοτική τρομοκρατία

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη διοίκηση της PDS ενόψει της σημερινής απεργίας καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της:

«Με τις μεθοδεύσεις της η εργοδοσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Εχει επιστρατεύσει όλα τα φτηνά κόλπα για να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν εναντίον του άλλου. Μέχρι και υπονοούμενα για απολύσεις και νομικές κυρώσεις.

Τους ξέρουμε καλά. Δεν μας τρομοκρατούν!

Δυο μέρες πριν από την 24ωρη απεργία μας, θυμήθηκαν να μαζέψουν εργαζόμενους σε γκρουπ για να τους ενημερώσουν τάχα "για το δικαίωμα στην εργασία", οι ίδιοι που το στερούν "διακόπτοντας συνεργασίες" (λήγοντας συμβάσεις και απολύοντας). Εχουν "ξεχάσει" όμως εδώ και πολύ καιρό το δικαίωμά μας για έναν μισθό που να μας επιτρέπει να ζούμε με την οικογένειά μας με αξιοπρέπεια. Το δικαίωμά μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα της εργαζόμενης μητέρας να βλέπει το παιδί της το Σαββατοκύριακο. Δικαιώματα που κατοχυρώνονται μέσα από την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μιας σύμβασης εργασίας που θα μας αφορά όλους.

Για αυτά ακριβώς τα δικαιώματα, που καθόλου δεν τα ξεχνάνε αλλά με μανία τα έχουν βάλει στο στόχαστρο οι εργοδότες - τραπεζίτες, μαζί με τις κυβερνήσεις και τους νόμους τους, για αυτά όλα απεργούμε! Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ