Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
Συμβάσεις με ιδιώτες παιδιάτρους από το υπουργείο Υγείας

«Στάχτη στα μάτια» επιχειρεί να ρίξει και η χτεσινή εξαγγελία του υπουργείου Υγείας περί «κάλυψης των παιδιατρικών αναγκών στη Σάμο».

Υπενθυμίζεται ότι ενώ στο νοσοκομείο υπάρχουν μόλις 3 οργανικές θέσεις παιδιάτρων, είναι κενές και οι τρεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπαλώσει τα κενά μετακινώντας πριν από ένα χρόνο παιδίατρο από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, αφήνοντας έτσι στην τύχη τους δεκάδες παιδιά που εξυπηρετούνταν στο ΚΕΦΙΑΠ. Ετσι, η μία και μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου εδώ και ένα χρόνο καλύπτει τα επείγοντα και τακτικά περιστατικά της Παιδιατρικής και Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Μετά από πιέσεις, η υπηρεσία αναγκάστηκε να δώσει στη συγκεκριμένη παιδίατρο την άδεια που δικαιούται και επιστρέφει στις 19 Ιούλη.

Ακολουθώντας τα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, χτες ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας εξήγγειλε ως «λύση» άλλη μία μετακίνηση, εκείνη του μοναδικού παιδιάτρου που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου. Επειδή ο συγκεκριμένος παιδίατρος βρίσκεται σε άδεια ανατροφής, λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη «σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδίατρους, διάρκειας δύο μηνών».

Είναι γεγονός ότι εκατοντάδες παιδιά στο νησί - στο οποίο μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός εκτοξεύεται, ενώ παραμένει μεγάλος και ο αριθμός των προσφυγόπουλων που ζουν σε άθλιες συνθήκες - θα παραμείνουν ακάλυπτα, καθώς οι μετακινήσεις γιατρών όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά δημιουργούν πρόσθετα, ενώ συγχρόνως πριμοδοτείται ένα συνονθύλευμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για υπηρεσίες χαμηλών προδιαγραφών.

Στα παραπάνω αποτυπώνεται η «κανονικότητα» που άφησε ως «πολύτιμη παρακαταθήκη» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύεται να τη διατηρήσει, υλοποιώντας τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ με το να προχωρά σε νέες περικοπές και να συντηρεί τα χιλιάδες οργανικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ