Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία για τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στην «κοινωφελή»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, για το πρόβλημα της μη καταβολής του μισθού στους 30.000 περίπου εργαζόμενους στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» που πήραν τετράμηνη παράταση, έκαναν χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «Κοινωφελή Εργασία», αποσπώντας τη δέσμευση ότι μέχρι αύριο θα καταβληθεί τμήμα της πληρωμής.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο της διοίκησης του ΟΑΕΔ και απαίτησε την άμεση πληρωμή των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι «30.000 συνάδελφοι που δουλεύουν σήμερα στους δήμους και στην Περιφέρεια, αφού υπέστησαν την ταλαιπωρία και το άγχος για την έκδοση της ΚΥΑ, που τους έδωσε την 4μηνη παράταση, σήμερα για γραφειοκρατικούς λόγους με ευθύνη του ΟΑΕΔ και της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι».

Οπως επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «ο εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΑΕΔ μας δήλωσε ότι για όσους συναδέλφους έχουν αποσταλεί στοιχεία για την πρώτη σύμβαση, η πληρωμή θα γίνει μέχρι την Παρασκευή. Για τις μέρες της παράτασης, αλλά και για όσους δεν έχουν αποσταλεί τα στοιχεία από τους δήμους, η πληρωμή θα γίνει την επόμενη βδομάδα, χωρίς να διευκρινιστεί το πότε. Η επίκληση τεχνικών ζητημάτων ως δικαιολογία είναι απαράδεκτη. Ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε να ήταν έτοιμος, να είχε κάνει όλες εκείνες τις βελτιώσεις στο σύστημα, ώστε σήμερα οι συνάδελφοι να έχουν πληρωθεί».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, τονίζοντας πως «είναι γελασμένοι οι κύριοι και οι κυρίες της κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ αν νομίζουν ότι θα παίζουν με το μισθό των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ