Τετάρτη 24 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Βούλιαξε» το όνειρο για την Εθνική πόλο ανδρών

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού ήταν η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια που «βούλιαξε» τα όνειρα διάκρισης για την Εθνική πόλο ανδρών, την οποία νίκησε 7-6 για τα προημιτελικά. Ετσι οι «Ατζούρι» ήταν αυτοί που προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία, παραμένοντας σε τροχιά μεταλλίου, ενώ αντίθετα η Ελλάδα καλείται να παλέψει για την 5η θέση μέσω των αγώνων κατάταξης 5-8, αντιμετωπίζοντας την Αυστραλία.

Ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά σημαίνει επίσης ότι η Εθνική δεν θα έχει την ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020 μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θα χρειαστεί να διεκδικήσει αυτόν το στόχο μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο το 2020 ή μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Στον χτεσινό προημιτελικό η Εθνική είχε την τύχη στα χέρια της στα τελευταία λεπτά, πλήρωσε όμως τα αμυντικά λάθη και κυρίως το γεγονός ότι δέχτηκε τρία γκολ στην κόντρα στα πλέον κρίσιμα σημεία του αγώνα. Πριν απ' αυτό, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει με 5-3, αλλά αξιοποιώντας τις επιθέσεις της με παίκτη παραπάνω (5/11) κατάφερε να προηγηθεί με 6-5 λίγο πριν από το τέλος του τρίτο οκταλέπτου. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος, όμως, τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και η αδυναμία της Εθνικής να βρει λύσεις στην επίθεση (δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ), σε συνδυασμό με την πίεση των Ιταλών, έφεραν την ήττα.

Οπως και στο Ρίο (φωτ.), έτσι και στη Νότια Κορέα η Ιταλία απέκλεισε την Εθνική πόλο ανδρών

Eurokinissi

Οπως και στο Ρίο (φωτ.), έτσι και στη Νότια Κορέα η Ιταλία απέκλεισε την Εθνική πόλο ανδρών
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-6, 6-7

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Ιταλία: Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντέγκας, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόσια.

Εθνική πόλο γυναικών: Με τη Ρωσία για τις θέσεις 5-8

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για το στόχο της 5ης θέσης θέλει να κάνει σήμερα η Εθνική πόλο γυναικών, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 (08.00 ώρα Ελλάδας - ΕΡΤ). Μετά τη βαριά ήττα από τις - φαβορί για το χρυσό μετάλλιο - ΗΠΑ και τον αποκλεισμό από την τετράδα, η Εθνική επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη γενική κατάταξη, και για λόγους ψυχολογίας. Κάτι που επισήμανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, ενόψει και των δύσκολων υποχρεώσεων που ακολουθούν την επόμενη χρονιά, όπου η ομάδα θα κληθεί να διεκδικήσει μία από τις ευρωπαϊκές θέσεις συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε περίπτωση νίκης σήμερα η Εθνική θα παίξει για τις θέσεις 5-6 με τον νικητή του αγώνα Ιταλία - Ολλανδία.

Κολύμβηση: Εμεινε στα ρηχά ο Νέγρης

Μακριά από το στόχο του, που ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έμεινε στα 800 μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Νέγρης. Ο 21χρονος κολυμβητής τερμάτισε στα προκριματικά σε 7.58.99, πολύ μακριά από το όριο (7.54.31), και κατετάγη 22ος μεταξύ 38 αθλητών που πήραν μέρος στο αγώνισμα.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων κολύμβησης περιλαμβάνει τέσσερις ελληνικές συμμετοχές: Η Αννα Ντουντουνάκη, με τον «αέρα» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς στα 100 μ. πεταλούδα, ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης και στα 200 μ. του ίδιου αγωνίσματος. Ο Ανδρέας Βαζαίος, με την εμπειρία των μεγάλων αγώνων, αγωνίζεται στα 200 μ. μεικτής ατομικής, ενώ με στόχο τουλάχιστον τα ημιτελικά η Νόρα Δράκου αγωνίζεται στα 50 μ. ύπτιο. Τέλος, με επιδίωξη κυρίως το ατομικό ρεκόρ, ο νεαρός Γιάννης Γεωργαράκης αγωνίζεται στα 100 μ. ελεύθερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ