Πέμπτη 25 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια για κατάργηση του ασύλου

Από την εξόρμηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης
Από την εξόρμηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης
Τους χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενους, μαθητές, που παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού, ένωσαν τις φωνές τους στη μεγάλη συγκέντρωση την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί σε νέα κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα. Στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ σημειώνει:

«Η μαζική και μαχητική παρουσία όλων αυτών έστειλε ένα πρώτο μήνυμα: Οτι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τους αγώνες μας, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου για να κάνουν ανεμπόδιστα οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες των φοιτητών, δεν θα περάσει!

Η προσπάθεια της ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδέψει με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μέσα στο κατακαλόκαιρο με fast track διαδικασίες, να καταργήσει το άσυλο χωρίς να κουνηθεί φύλλο, έπεσε σήμερα στο κενό! Οι φοιτητές αποδεικνύουμε ότι οργανωμένοι στους συλλόγους μας, ενωμένοι ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφάλαιο, δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος!

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή!

Συνεχίζουμε περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά, στο δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης για τις διεκδικήσεις και τα όνειρά μας!

Αν τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου, θα απαντήσουμε μαχητικά και δυναμικά τη μέρα κατάθεσής του!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αντεπίθεσης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών! Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν μαζικό, μαχητικό "παρών" με εκ νέου κινητοποίηση τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου!

Καλούμε τους φοιτητές να ισχυροποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση, να δυναμώσει η συζήτηση μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων και ετών, να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης σε κάθε ίδρυμα και τμήμα! Να κάνουμε τους συλλόγους μας κάστρα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση! Να μπλοκάρουμε την κατάργηση του ασύλου!».

Αλλες κινητοποιήσεις

Μαζική εξόρμηση ενάντια στην κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποίησε την Τρίτη η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ μαζί με τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στην κεντρική πλατεία και καφετέριες της πόλης, οι συγκεντρωμένοι διακίνησαν το ψήφισμα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Επίσης, για αύριο Παρασκευή, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν προγραμματίσει πικετοφορία στους δρόμους της Πάτρας, ενάντια στα σχέδια για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ., από την πλατεία Ολγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ