Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Αποστόλη Δημόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το περασμένο Σάββατο στον Ι.Ν. Aγίου Μηνά, στην Πάτρα, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι στον σύντροφο Αποστόλη Δημόπουλο, ο οποίος «έφυγε» απ' τη ζωή πλήρης ημερών.

Με συγκίνηση αλλά και περηφάνια αποχαιρέτησαν έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, έναν λαϊκό αγωνιστή, που έφερε επάξια τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, τον οποίο τίμησε με συνέπεια μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Κόμματος, ενώ τιμητική φρουρά γύρω του στάθηκαν μέλη της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, σύντροφοι και συναγωνιστές.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του δήμου Πατρέων με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαπάρα, πρόεδρο του ΔΣ.

Ο Κώστας Μουγκογιάννης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ανέφερε στον επικήδειο:

«Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ αποχαιρετά σήμερα με θλίψη, αλλά και υπερηφάνεια τον σ. Αποστόλη Δημόπουλο. Εναν σύντροφο που τίμησε το Κόμμα με την πολύχρονη και μεγάλη προσφορά του, τη συνέπεια και το αγωνιστικό ήθος του.

Το παράδειγμά του μένει ως μια μεγάλη παρακαταθήκη, για άντληση πείρας, γνώσης, δύναμης, αισιοδοξίας και αντοχής στη σκληρότητα της ταξικής πάλης.

Η απώλεια του συντρόφου μας μας υπενθυμίζει την ευθύνη και το χρέος που έχουμε απέναντι στην εργατική τάξη, να εμπνεόμαστε και να διδασκόμαστε από το παράδειγμα και την αταλάντευτη στάση του, στους πολύχρονους και πολύμορφους λαϊκούς αγώνες.

Ο σ. Αποστόλης τίμησε την εργατική τάξη και το Κόμμα μας. Από το 1942, που οργανώθηκε στο ΚΚΕ, από τη συμμετοχή του στην ΕΠΟΝ, στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, από τη φυλακή στα Γιούρα, από τη μάχη που έδωσε την περίοδο 1989-1991 για τη διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος, μέχρι την τελευταία του πνοή - παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε - έμεινε όρθιος, πιστός στην τάξη του, στα ιδανικά και τους σκοπούς του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο σ. Αποστόλης, όντας από τη γενιά εκείνη που πέρασε από "φωτιά και σίδερο", με τη συνέπεια λόγων και έργων, έδειξε ότι το ΚΚΕ δεν είναι οποιοδήποτε κόμμα, αλλά σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, ασυμβίβαστος αντίπαλος με τους εκμεταλλευτές της και μπροστάρης του αγώνα για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό.

Στάθηκες έως την τελευταία σου στιγμή ακλόνητος αγωνιστής σε αυτά τα ιδανικά και σε αυτές τις αρχές.

Σύντροφε Αποστόλη, αντλούμε από το παράδειγμά σου ελπίδα και αντοχή, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες. Παρόλο που σήμερα φεύγεις πλήρης ημερών και πλήρους ζωής, θα μας λείψεις.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Σύντροφε, καλό ταξίδι! Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σε χαιρετά».

Ο Γιώργος Τσαπάρας, πρόεδρος του ΔΣ του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλος της ΤΕ Αχαΐας, στον αποχαιρετισμό του ανέφερε: «Ησουν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα του ΚΚΕ, το 1942 οργανώθηκες στο Κόμμα, το 1943 εντάχθηκες στην ΕΠΟΝ και στον ΕΛΑΣ. Πολέμησες με αυταπάρνηση και ηρωισμό για την ελευθερία και τη λαοκρατία. Μετά με τον ΔΣΕ ξαναβγήκες στις αετοράχες, περπάτησες περήφανα στις βλαχόστρατες που γνώριζες καλά, για μια Ελλάδα λεύτερη, με την εργατική τάξη στην εξουσία. Ακολούθησαν φυλακές και εξορία, παρακολουθήσεις την περίοδο της δικτατορίας, ενώ στα χρόνια 1989 - '91 αγωνίστηκες όσο μπορούσες για τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, δεν αποστρατεύτηκες ποτέ. Αυτός ήταν ο σύντροφός μας Αποστόλης Δημόπουλος, μας γεμίζει περηφάνια και μας φορτώνει υποχρεώσεις». Στη συνέχεια διάβασε αποσπάσματα από το βιογραφικό του σ. Αποστόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ