Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Εκτός πραγματικότητας τα περί «βιώσιμης ανάπτυξης» για όλους

Το ΚΚΕ θα επιμείνει στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων - διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος για να μην περάσει η παραπλάνηση του λαού, για να γίνει συνείδηση η αναγκαιότητα ανατροπής αυτής της άθλιας κατάστασης. «Θα επιμείνουμε για να ανέβει πολύ ψηλά η απαιτητικότητα και η διεκδικητική ικανότητα των εργαζομένων, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Μαρίνος.

Δείχνοντας την παραπλάνηση και αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Γ. Μαρίνος εστίασε στη «συντονισμένη προσπάθεια να εγκλωβιστεί η λαϊκή σκέψη στη διατήρηση και στη μονιμοποίηση με τη μεταφορά του στους δήμους», θυμίζοντας πως ο φόρος αυτός έχει τη δική του ιστορία: Τον δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τον ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2013, τον θωράκισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνεχίζει τώρα ξανά η ΝΔ, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να χάνουν 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο μόνο από αυτόν.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ τοποθετείται με το «παρών» στο νομοσχέδιο γιατί ενδιαφέρεται και για τη μικρή ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, τονίζοντας ότι απαιτεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φορομπηχτικών μέτρων για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διεκδικώντας την αύξηση της φορολογίας των κερδών και της περιουσίας του μεγάλου κεφαλαίου, γι' αυτό κατέθεσε και τις τροπολογίες μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Τόνισε ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι θεωρίες από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα περί «βιώσιμης ανάπτυξης», κάλυψης των ανισοτήτων και κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους, τόσο για εκμεταλλευόμενους όσο και για εκμεταλλευτές.

«Η πράξη μιλάει», σημείωσε, φέροντας το παράδειγμα των βιομηχανικών εργατών που κυνηγούν το μεροκάματο, το οποίο πληρώνουν πολλές φορές και με τη ζωή τους για να τα φέρουν βόλτα και από πάνω τους ληστεύει η αντιλαϊκή φορολογική πολιτική. «Οι βιομήχανοι εκμεταλλευτές τους, όμως, δεν ξέρουν τι έχουν. Απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, μειωμένους συντελεστές φορολογίας των κερδών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα οι ναυτεργάτες, που «στενάζουν κάτω από την μπότα της εφοπλιστικής εκμετάλλευσης και τους θερίζει η εφορία, ενώ οι εφοπλιστές θησαυρίζουν» και «δεν φορολογούνται ούτε για τα κέρδη τους ούτε για τα περιουσιακά τους στοιχεία που ξεπερνούν τα 100.000.000.000 δολάρια». Το ίδιο και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό που υποφέρουν από τους χαμηλούς μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, τα φορολογικά χαράτσια, την ίδια ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι «καμαρώνουν για τα κέρδη τους και απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ