Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Ρυθμίσεις - κοροϊδία για να νομιμοποιήσουν άδικους φόρους

«Σε καμία περίπτωση οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο, δεν οδηγούν σε ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, του λαού, ενώ επιστρατεύοντας το γνωστό "σου παίρνω 100 και σου δίνω πίσω 1", ζητάτε από τον λαό να πει και "ευχαριστώ" για τα ψίχουλα, την ίδια ώρα που τον τσακίζετε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μπουκώνετε πλουσιοπάροχα τους επιχειρηματικούς ομίλους με αναπτυξιακούς νόμους, κίνητρα, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, ενισχύσεις σε ρευστό και άλλα», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης στην παρέμβασή του κατά τη χτεσινή συζήτηση.

Στόχος της κυβέρνησης, επισήμανε, είναι η καλλιέργεια κλίματος ανοχής - υπομονής στο λαό, ώστε να θεωρηθούν περασμένες - ξεχασμένες οι τεράστιες απώλειες που υπέστη τα προηγούμενα χρόνια και να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Οπως τόνισε, τώρα αυτό που επιχειρείται είναι μετά την άγρια φοροληστεία που έχουν εφαρμόσει εναλλάξ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα με τη συνεχιζόμενη επίθεση σε μισθούς, συντάξεις κ.λπ., να παρουσιάζεται ως «ανάσα και θετικά μέτρα ότι τα χρεωμένα νοικοκυριά διευκολύνονται προκειμένου να καταβάλουν το μεγαλύτερο δυνατό μέρος των αντιλαϊκών χαρατσιών που τους έχουν επιβληθεί, με τους πλειστηριασμούς να τους περιμένουν στη γωνία», όλα για την πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι «οι περιορισμένες βελτιώσεις που προωθούνται στις 120 δόσεις είναι ρυθμίσεις - κοροϊδία που εμφανίζονται ως ελάφρυνση για να νομιμοποιήσουν άδικους φόρους και χρέη στη συνείδηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων» και πρόσθεσε ότι «οι ρυθμίσεις της ΝΔ, όπως και οι ανάλογες ρυθμίσεις που είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν να διευκολυνθεί η αποπληρωμή χρεών μέχρι και το τελευταίο ευρώ, γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οχι μόνο δεν χαρίζετε ούτε ένα ευρώ, αντίθετα συνεχίζετε τη φοροαφαίμαξη».

Παράλληλα, ο εισηγητής του Κόμματος παρουσίασε τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και ξεκαθάρισε πως «καμία ουσιαστική ανακούφιση δεν μπορεί να υπάρξει όσο διατηρείται άθικτο και ενισχυμένο όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο» και πως «πραγματική ανακούφιση οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να πετύχουν μόνο μέσα από τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν. Απάντηση και εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας και υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων νέων, μπορεί να φέρει μόνο η πάλη των εργαζομένων και του λαού για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για τη συγκέντρωση δυνάμεων, ώστε ο λαός να ανοίξει τον δρόμο όπου ο λαός θα γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει. Και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ έδωσε - και δίνει - όλες του τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ