Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Η απόρριψη των τροπολογιών του ΚΚΕ δείχνει την ταύτιση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στην απόρριψη των τροπολογιών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έπραττε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, για να επισημάνει ότι αποδεικνύεται η ταύτισή τους στο να φορτώνουν την κρίση στο λαό.

Τόνισε ότι αυτός που χρωστάει εκατομμύρια θεωρείται επενδυτής και αυτός που οφείλει κάποια ευρώ χαρακτηρίζεται κακοπληρωτής και αυτό όταν οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μείωση μισθών έως και 32% και εκτινάχθηκε σε βάρος του λαού η φορολεηλασία.

«Σήμερα η ΝΔ αρχίζει με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για να δικαιολογηθεί ευκολότερα η επόμενη φορολογική νομοθετική ρύθμιση, η οποία εξάλλου έχει εξαγγελθεί προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, όπως οι υπεραποσβέσεις 200%, η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου από το 28% στο 20% σε δύο χρόνια, η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στο 5%. Το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει - είναι γνωστό - μόνο 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού. Στην εφορία πληρώνουν μόνο τα λαϊκά στρώματα και όχι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές», επισήμανε.

Οσο για τις 120 δόσεις ανέφερε: «Εμφανίζετε τις 120 δόσεις σαν ελάφρυνση. Αυτό που κάνετε είναι να προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε στη συνείδηση των εργαζομένων άδικους, αντιλαϊκούς φόρους και χρέη, να διαμορφώσετε ένα νομικό και τεχνικό πλαίσιο ώστε να διευκολύνετε την αποπληρωμή των χρεών των λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό δεν είναι παροχή, να πληρώσουμε σε δόσεις τους υπέρογκους φόρους και τα "κόκκινα" δάνεια».

Κάλεσε την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά να μη συμβιβαστούν με την αντιλαϊκή πολιτική, να κάνουν υπόθεση του αγώνα τους τις τροπολογίες του ΚΚΕ που απαντούν στα οξυμένα προβλήματα, στις δικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ