Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση βυζαντινών οχυρώσεων

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: Από τη Ρεντίνα στη Βελίκα», η οποία εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21/12/2018 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους επιμελητές της έκθεσης την Πέμπτη 8 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 12 μ.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, παρουσιάζονται πέντε επιλεγμένες οχυρωμένες θέσεις από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους επειδή έχουν ιδρυθεί, κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α' (527 - 565). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην επικοινωνία και στα δίκτυα των δρόμων που διαμορφώθηκαν μεταξύ των οχυρών, αλλά και στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Παράλληλα, αναδεικνύεται η πορεία κάθε θέσης διαχρονικά.

Επιπλέον, η έκθεση αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για το Μουσείο να αναδείξει σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία φυλάσσονται στις αποθήκες του και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκτεθεί στο κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ